Bedøm artiklen

Annoncør: Otto Johansen

Du er stensikkert ikke den eneste, der døjer med nattesøvnen. Faktisk er der mange danskere, der ikke sover ordentligt om natten, og det kan der være mange grunde til. Fordi grundene er mange, kan det være svært at finde præcist den grund til, hvorfor man sover dårligt, men når den først er fundet, kan man gøre noget ved den. Her får du gode råd til ting, du kan prøve for at finde ud af, om det kan få dig til at sove bedre om natten.

Fjern skærme minimum én time inden sengetid

Skærme og blåt lys er en forholdsvis ny opfindelse, hvilket også betyder, at der ikke rigtigt er nogen, der ved, hvordan det egentligt påvirker os og vores nattesøvn. Der er dog mange, der oplever, at nattesøvnen bliver markant forringet, hvis man kigger på skærme og blåt lys helt indtil sengetid.

Derfor er der flere, der forsøger at formindske tiden foran skærmen inden sengetid, og ønsker du at prøve det, så bør du prøve kræfter af med at fjerne skærmene minimum én time før, du skal sove. Eventuelt kan du bruge den time på at læse en bog, et varmt bad eller måske snakke med din partner. Det er nemlig ikke meget, man får snakket sammen i en travl hverdag, og slet ikke når skærmene optager meget af vores opmærksomhed.

Ifør dig noget lækkert nattøj

Har du en tendens til at fryse om natten, så kan det være, at nattøj hjælper dig med at sove bedre. Det er ikke alle, der kan sove uden tøj, og det er et forsøg værd for at finde roden til dine søvnproblemer. Nattøj til mænd fås i mange varianter, og leder du efter noget lækkert nattøj, så kan du finde et bud via linket.

Se også:
  Skab en Begravelse, der hylder den afdøde

Nattøj kan måske også hjælpe dig med mentalt at forberede dig på, at du snart skal sove. Din hjerne begynder måske automatisk at forberede sig på at skulle hvile, når du ifører dig dit nattøj, og måske du har held med at hoppe i det en halv time før du skal sove. Det lyder måske som en mærkelig løsning, men din hjerne opfanger mange ting, som du måske ikke selv ville tænke over.

Sørg for at dit soveværelse er køligt og mørkt

Man sover bedst i et mørkt rum, som også er en smule køligt. Derfor kan det være en god idé at lukke gardinerne tidligt i sommerperioden for at modvirke solens varme. Derudover er det naturligvis en fordel, hvis du har et mørklægningsgardin i dit soveværelse, så du kan lukke mest muligt lys ude, når du skal sove. Har du styr på dit gardin, kan du forsøge at lufte ud 10 minutter, inden du skal sove. Du vil derved have nyt og frisk luft i rummet, og du bør aldrig sove med lukket dør. På den måde kan du sikre, du altid har frisk luft i rummet, og det har en stor indvirkning både på indeklimaet men også på din søvnkvalitet.