Bedøm artiklen

Årets studenterfester er lige på trapperne – ja nogle er måske endda allerede startet! Et sådant gilde skal naturligvis holdes med stil – og gerne ude i egen have, hvor den åbne blå himmel og det grønne græs udgør en forbilledlig scene til festen.

Men hvad skal man bruge for at arrangere festen? Vi bringer her en miniguide til årets studenterfester.

Det praktiske

Når man skal afholde et arrangement udendørs, skal der selvfølgelig være helt styr på de praktiske ting. I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at man sørger fora leje af festtelt, så gæsterne kan søge ly, hvis der måtte komme en lille byge. Et festtelt med stole og borde gør det i øvrigt let at holde festen i gang til ud på aftenen. Hvis det er noget, du stiler efter, så skal du naturligvis sørge for, at der også er lys – og noget til at holde myg væk!

Husk et det kan give god mening at leje et klik-gulv til festteltet, da man dermed kan sørge for et jævnt underlag og give arrangementet et lille skud ekstra detaljer.

Mad og drikke

Bare rolig. Ved studentergilder er det ikke forventet, at man skal have en treretters menu! Men det er dog kutyme, at man serverer noget let mad løbende. Foruden gode snacks, som både kan være saltstænger og peanuts, men også sundere alternativer som gulerødder, agurkestænger m.m., så kan sandwich være en god idé. De er både billige og lette at lave.

Fortsætter festen ud på natten, kan det være en fordel at spise dine gæster af med et uformelt grillarrangement.

Se også:
  Tandrensning: Et skridt tættere på en sund mund

Drikkevarerne skal naturligvis også være der. Foruden vand, sodavand, øl og vin, så kan en god sommerpunch være et fantastisk supplement!

En sådan kan laves på ingen tid, men smager dejligt og ser godt ud i et højt glas. Prøv f.eks. at blande mousserende vin med friske jordbær og citron samt 2 dl. Koncentreret hyldeblomstsaft pr. liter mousserende vin. Kom dertil rigeligt med isterninger i bowlen (hvor du rører det hele sammen) og VUPTI! Så er der en sød, forfriskende og sommerlig drik.

De sidste gode råd

De fleste har tålmodighed og forståelse for en god studenterfest. Men kører den hele natten med høj musik, så mister folk den sidste smule tolerance. Giv derfor besked om festen i god tid og sørg for at tone ned efter midnat af hensyn til naboerne.

Til sidst er der blot at ønske tillykke med huen og rigtig god fest!