Bedøm artiklen

De fleste danskere læser kun ganske få bøger årligt. Det er ærgerligt, for både fag- og skønlitteratur kan have masser af positive konsekvenser for resten af ens dagligdag. Faglitteratur kan hjælpe dig med at udvide din viden, selvom du har forladt skolebænken for mange år siden, og studier viser sågar, at skønlitteratur kan gøre dig til et mere empatisk menneske. Selv uafhængigt af de mange positive konsekvenser ved daglig læsning, er det bare afslappende og rart at kunne læne sig tilbage med en spændende.

Alligevel er det de færreste, der finder tid til det. Er det noget, du gerne vil lave om på, er der heldigvis aktive skridt, du kan tage. Først og fremmest hjælper det at skemalægge din læsning. Hvis du har bare en halv times planlagt læsetid, er der langt større chance for at få læst.

Lydbøger gør læsning praktisk

Derudover har lydbogens seneste succes også betydet, at flere danskere igen er begyndt at konsumere bøger. Med en lydbog i ørerne kan man nemlig sagtens gøre alt muligt andet, hvad end det er madlavning, rengøring eller motion, mens man hører sin bog. Førhen har mange måske haft den fordom, at lydbøger var tilegnet børn, men fordi internettet har åbnet muligheden for billige lydbøger, er der nu også mange populære lydbøger til voksne. Se alle de mest lyttede til lydbøger her.

I samme ombæring kan du jo så også gøre den sidste ting, der kan være med til at øge mængden af boglæsning i din hverdag. Det handler nemlig om at finde bøger, der faktisk interesserer dig. Mange går i gang med at læse, fordi de har hørt om alle de ovenfor nævnte positive konsekvenser, men har du ikke entusiasmen, når du ikke langt. Hvis du finder den rette lydbog på biblioteket eller online, kan du dog hurtigt blive en læsehest.

Se også:
  Drømme bliver til virkelighed’ ved Det europæiske Melodi Grand Prix 2019