Bedøm artiklen

At tage på ravjagt på Nordens strande er en underskøn aktivitet, der minder en del om det at krydse de danske marker med en metaldetektor. For ved begge aktiviteter har du en chance for at snuble over en skat – ved ravjagt dog med den forskel, at du rent faktisk må beholde de skatte, du finder, da du ikke som ved danefæ skal aflevere rav til staten. Ravet finder du med ravlygter i høj kvalitet.

Prøv ravjagt med ravlygte

Ravlygter benytter sig af UV-lys til at gøre rav synligt blandt strandens andre sten. Både så det bliver nemmere at få øje på, og så du nemmere kan verificere, at du faktisk har fat i et stykke rav og ikke blot en sten. Ravlygter kan du finde som lommelygter, der i praksis er nemme at bruge. For udover at du skal være obs på ikke at rette ravlamper mod ubeskyttede øjne, er der intet at tage hensyn til.

Beskyt øjnene med ravbriller

Apropos det med ubeskyttede øjne gør du dig selv en tjeneste ved at få ravbriller med i købet, når du leder efter en ravlygte. Med deres gule brilleglas ligner de på en afstand en slags skibriller, men deres funktion er naturligvis at beskytte dine øjne mod skader forårsaget af den direkte UV-stråling.

Andet grej til ravjagten

Andet grej til ravjagt kan du også spekulere i, herunder hakker med teleskopstang til at nå rav skjult under sandet, foldespader til gravearbejde på en mindre skala samt ravkeser. Hvis du har mod på selv at gøre dit rav til smykker, kan du også nemt finde multiværktøj til gravering, polering og boring.

Se også:
  Sådan får du styr på, hvilke plakater der skal pryde væggene i dit hjem

Tag ravjagt til dig som hobby – både når du færdes på de danske strande som Skandinaviens i øvrigt. Det hele starter med, at du finder en ravlygte. Herfra kan du skelne skidt fra kanel, altså sten fra rav.