5 (100%) 2 votes

Annonce

60% af alle indbrud i private hjem bliver anmeldt. Sådan lyder det fra en rapport fra Center for Kriminalitetsanalyse fra Det Kriminalpræventive råd. Det betyder, at de hidtidige indbrudstal har været noget lave i forhold til virkelighedens indbrudstal, og det selvom Danmark er et af de lande i Europa, hvor der begås flest indbrud pr. indbygger. Det betyder at tyverisikring er mere nødvendigt end før!

Der har førhen hersket meget tvivl omkring de såkaldte mørketal, og hvor mange indbrud der rent faktisk finder sted i Danmark. Rapporten fra Center for Kriminalitetsanalyse giver en indsigt i vigtigheden af tyverisikringen af hjemmet, da der er tale om en noget større risiko for indbrud end først antaget.

Det kan for mange danskere være et nødvendigt skridt at foretage en komplet tyverisikring af hjemmet, så der ikke forekommer ubehagelige overraskelser, hverken når man er hjemme eller på farten. Tænk alle niveauer igennem og sæt dig i tyvens sted, og forestil dig hvad en tyv ville tænke igennem, før et indbrud bliver begået.

Alle kan gå i gang med en komplet tyverisikring af hjemmet, og en tyverisikring inkluderer ikke kun installation og opsætning af tyverialarm i hjemmet. Faktisk kan du igangsætte mange forskellige tiltag både i og uden for boligen.

Du finder i denne artikel en komplet guide til, hvordan du laver en gennemført tyverisikring af dit hjem, og hvad du skal være opmærksom på, når du går i gang. Du finder også en god portion baggrundsviden omkring indbrud i danske hjem, så du er godt rustet mod det uventede.

 


Generelt om indbrud i danske hjem

Danskerne lever med en rekordhøj utryghed for indbrud. TrygFondens tryghedsmåling fra 2015 viser, at indbrud er skyld i, at en ud af fire danskere føler sig utrygge. At indbrud alene er skyld i en så stor utryghed blandt danskere, gør det logisk for mange at indbrudssikre hjemmet.

De mørke vintermåneder og særligt ferieperioderne (efterårs-, jule-, vinter- og sommerferie), er højsæson for indbrud. Dels står mange boliger helt tomme og dels ligger de mørke hen. Det er guf for tyven at færdes rundt i danske villakvarterer i ferieperioderne, da sandsynligheden for at finde et tomt hjem med gode flugtmuligheder er meget højere end normalt.

Tal fra 2012 viser ifølge Eurostat, at Danmark er det­ næstmest indbrudshærgede land i Europa i forhold til indbyggertal. Det betyder bl.a. at Danmark har 6,5 gange så mange indbrud i private hjem som vores kære norske naboer.

Man kan spørge sig selv om, hvad der kan være skyld i de høje indbrudstal i Danmark. Én årsag kan være, at Danmark er et rigt land, og at danskerne generelt stoler på hinanden. Danskerne ser måske heller ikke den store grund til at sikre hjemmet mere end højest nødvendigt, og mange huse i Danmark er ikke blevet renoveret gennem mange år. Alt dette kombineret gør, at det for tyven er attraktivt at bryde ind i huse i Danmark. Strafferammen er også lav i landet, hvilket betyder, at udenlandske kriminelle nemt kan komme til landet og begå kriminalitet med en lav risiko.

Nabohjælp har vundet frem i Danmark

Noget der gennem de senere år er vundet frem i Danmark er nabohjælpsordninger. Nabohjælpen gør det muligt for naboer at kunne holde øje med hinandens hjem og rapportere om mistænkelig adfærd. Man behøver dog ikke en decideret ordning for at kunne hjælpe sin nabo. Det vigtige er, at man kommunikerer med naboerne og evt. fortæller, at man tager på ferie eller beder om at hjælpe hinanden gensidigt. Kan tyven mærke, at han bevæger i sig ind i et område med et tæt naboskab, vil han være mere tilbøjelig til at vende om og finde et andet mål.

Du skal være opmærksom på, at tyven som oftest er på udkig efter elektronik som fladskærme, computere, musikanlæg, mobiltelefoner og spilkonsoller. Derudover skal du være opmærksom på dine smykker, møbler, malerier, cykler eller kæledyr. Det er udstyr som er nemt at sælge videre for tyven som hælervarer eller eksportere ud af landet.

En anden faktor, der er vigtig at overveje er opklaringsprocenten for indbrud i danske hjem. Ifølge Forsikring og Pension er opklaringsprocent af indbrud i danske hjem noget lavere end i eksempelvis Norge og Sverige. Det gør det igen attraktiv for indbrudstyven at begå indbrud i danske hjem velvidende, at sandsynligheden for at kunne slippe afsted med det vil være relativt lav.

Hvilke hjem er i farezonen?

Ifølge Stopindbrud.dk (et samarbejde mellem SikkerhedsBranchen, Det Kriminalpræventive Råd og Forsikring og Pension) vil tyven for det meste gå efter boliger med en helt speciel karakteristika:

Eksempelvis vil boliger, der ligger en smule afsides eller boliger med meget støj i omgivelserne være oplagte mål for tyven. Derudover vil tyven altid være opmærksom på, om der er nogen hjemme – både mennesker og hunde. Tyven vil også tjekke, om der er døre eller vinduer på klem, om der er tegn på lukses eller om der er mangel på installeret alarmsystem.

For tyven betyder husets område også meget. Er der eksempelvis gode flugtmuligheder, eller er der tæt bevoksning omkring boligen? Kan du svare ja til dette, er det måske på tide at overveje en gennemgående tyverisikring af hjemmet.

Gennemgå huset fra tyvens perspektiv

Se altid dit hjem gennem tyvens øjne, og find ud af, om der er oplagte indbrudsmuligheder eller flugtveje. Det kan være den lille detalje der afgør, om tyven vælger dit eller naboens hus. Vær grundig og undersøg alle muligheder der kan være for, at tyven kan færdes ubemærket.

En anden god idé er at gennemtjekke mere lokale indbrudsstatistikker i Danmark og se på hvilke landsdele, der er mere præget af indbrud end andre. Ser man på statistikkerne fra Statistikbanken (Danmarks Statistik) 2007-2013 bliver der anmeldt flest indbrud i Region Sjælland per 10.000 indbyggere. Dernæst følger Region Hovedstaden, Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Se derfor dit hjem som en del af en helhed og det områder hjemmet er placeret i. Der er mange forskellige faktorer der afgør, om dit hjem er i farezonen. Se dit hjem gennem tyvens øjne og undersøg både området, som huset ligger i samt husets tilgængelighed og flugtmuligheder.

 


Praktiske tiltag i din tyverisikring

Helt konkret er der flere praktiske tiltag du kan gøre for at tyverisikre dit hjem. Vi har her samlet nogle af disse tiltag du kan begynde med allerede i dag. Jo hurtigere du begynder, jo lavere er sandsynligheden for indbrud, og du kan tage hjemmefra med god samvittighed.

Brug følgende tips som en tjekliste, når du gennemgår tyverisikringen af dit hjem. Tjeklisten fungerer som en hjælp til tyverisikringen af dit hjem og er ikke en facitliste eller en garanti for at forhindre indbrud. Følgende tips er nemme at gå til, og du kan begynde at tyverisikre dit hjem allerede i dag. Jo før du begynder, jo mindre er sandsynligheden for indbrud.

Tip 1 – Ydre tyverisikring af dit hjem

Start altid med at sikre dine døre og vinduer. Jo sværere det er at bryde gennem disse, jo større er sandsynligheden for, at tyven opgiver indbruddet. Det er oftest igennem døre og vinduer, at tyven finder sin vej ind til hjemmet. Tyven har også let ved at se på afstand, om en dør eller et vindue er nem at brække op.

Se også:
  Netaviser er fantastisk tidsfordriv

Udskift eller forstærk derfor dine døre og vinduer og udskift låse. Tjek også om dine mure er solide nok til at kunne modstå et indbrud. I Danmark findes intet lovkrav om tyverisikringen af dit hjem ift. bygningsreglementet, men i andre lande har man set en positiv effekt ved at have regler omkring bygningsreglementet i forhold til indbrudsstatistikkerne. Dette kunne eksempelvis være, at døre og vinduer i nybyggerier skal kunne modstå et forsøg på indbrud i mindst et vist antal minutter. Selvom der i Danmark ikke findes regler omkring tyverisikringen af nybyggede huse, bør du altid sikre dig, at dine døre, vinduer og mure er solide nok til at kunne modstå et indbrud.

Den ydre fysiske tyverisikring af huset er en essentiel del af din samlede tyverisikring, og bør være noget af det første du kigger på, når du vil være præventiv mod tyven.

Tip 2 – Tænd og sluk automatisk for lyset ved bevægelse

For tyven er der intet bedre end at kunne foretage et indbrud ubemærket i mørket. Det giver tyven tid, plads og ro til at bryde ind. Derfor handler det også om at kunne forstyrre så meget som muligt, inden indbruddet rent faktisk finder sted.

Opsæt udendørs sensorer der automatisk tænder for lyset ved bevægelse. Opsæt dem både i indkørsel og i baghaven. På den måde kan naboer nemt se, når der er bevægelse omkring huset, og du kan se om nogen lusker rundt om din bolig, hvis du er hjemme i forvejen.

Udover at naboer pludselig kan se tyven, gør det også oplevelsen for tyven mere besværlig, og et tændt lys over indbrudstyven kan ofte være nok til, at han fortryder sit valg af hus, og går videre til næste.

Undersøg markedet for sensorer, der kan tænde for lyset ved bevægelse og find netop din løsning, der vil passe bedst til din bolig. Placér ikke kun lyset ved hoveddøren, men tænk også på de andre indgangsvinkler til boligen, som tyven vil kunne benytte.

Tip 3 – Tag kontakt til dine naboer

Informér dine naboer hvis du ikke er hjemme i påskeferien. Det er naboerne, der kan træde til handling, hvis uheldet skulle være ude. I forbindelse med mistænkelig adfærd på din grund, kan naboen hjælpe dig og anmelde indbruddet til politiet.

Brug nabohjælpsinitiativer hvis du har mulighed for det og kommunikér med dem selvom det for mange kan være grænseoverskridende. Det stærke naboskab er en af tyvens værste fjender, og viser du, at du bruger nabohjælpsinitiativer, signalerer du også over for tyven, at naboen holder øje med ham.

Tip 4 – Installér en tyverialarm

Tyverialarmen har selvfølgelig en skræmmende og stressende effekt på tyven, når sirenen lyder, men tyverialarmen kan samtidig have mange andre funktioner indbygget. Eksempelvis er det mindst lige så vigtigt, at du får at vide, når alarmen går, så du kan reagere på alarmen.

Sørg også for at andre kan få besked, hvis du ikke selv er i stand til at reagere på alarmen. Dette kan være familie, venner, bekendte eller dine naboer. Bor du et sted hvor dine kontaktpersoner ikke har mulighed for at træde til, vil en vagtløsning være et oplagt valg. Dette kunne eksempelvis være en oplagt løsning til sommerhuse eller huse som ligger lidt mere afsides og utilgængeligt.

Markedet for tyverialarmer kan for mange virker stort og uoverskueligt. Investér derfor din tid i at undersøge markedet og find ud af, hvad du har behov for. Foretrækker du eksempelvis en alarm med nabohjælp eller en alarm med ekstern kontrolcentral og vagt? Bor du i et tætbebygget område, hvor en udendørs sirene ville kunne advare dine naboer om indbrud? Vil du have kamera tilkoblet, så du konstant kan følge med i, hvad der sker i hjemmet – også selvom du ikke er hjemme?

Læs meget mere om, hvad du skal være opmærksom på ved køb af tyverialarmer senere i artiklen.

Tip 5 – Opsæt alarmklistermærker og skilte

Alarmklistermærker og skilte er effektive i den præventive del af indbruddet. Kan tyven se, at der er en alarm i huset, vil han have en tendens til at vælge næste hus på vejen. Derfor bør vinduer og døre til huset markeres med alarmklistermærker og skilte.

Placér skilte og klistermærker så langt ude mod vejen som muligt, så man hurtigt kan se, at der er alarm placeret i huset. Alarmklistermærke eller skilt kan med fordel placeres på din postkasse ud til vejen.

Alarmklistermærker og skilte har en enorm høj værdi for sikringen af dit hjem, og udgør en stor del af den præventive værdi af din alarm. Derfor er alarmselskaberne oftest ikke glade for at dele ud af klistermærkerne og skiltene. Det gælder også om at vælge en alarm, der kan

Politiets anbefalinger

Op til påsken 2016 gav Politiet konkrete tips til, hvordan indbrud kunne undgås i påskeferien, og hvad man selv kan gøre, hvis man skal væk på ferie.

Skjul det værdifulde fra synlige områder i huset

Det første du bør være opmærksom på er at gemme dine værdifulde ting væk. Sådan de ikke er synlige fra vinduer og står eksponeret ud mod vejen. Har du designermøbler eller dyrt elektronik, bør du straks fjerne dem, så de ikke er direkte synlige. Indbrudstyven er ekspert i at spotte værdifulde ting, og står dine værdifulde goder frit eksponeret, inviterer du nemt tyven indenfor.

Parker en bil i boligens indkørsel

Parkér også en ekstra bil i indkørslen hvis det er muligt. Så virker det som om nogen er hjemme, selvom det ikke er tilfældet. Har du ikke selv en ekstra bil, kan du spørge dine naboer, om de vil parkere deres ekstra bil i din indkørsel, mens du er på ferie.

Tøm postkassen

Tøm også postkassen og få dine naboer til at bruge din skraldespand. Jo mere liv der virker til at være omkring din bolig, jo mindre er risikoen for, at et indbrud finder sted. Har indbrudstyven en fornemmelse af, at der ikke er nogen hjemme, vil han tit holde øje med eksempelvis aktiviteter omkring skraldespanden og postkassen.

Tænd og sluk lyset i boligen

Brug også tænd-sluk ure/enheder til at tænde og slukke for lyset automatisk. Bliver lyset tændt og slukket automatisk på en timer, vil det virke som om, at nogle er hjemme. At en lampe bliver tændt på visse tidspunkter af dagen kan være nok til at indbrudstyven finder et andet hjem.

Skriv ikke at du skal på ferie på facebook

Vær forsigtig med at annoncere om din ferie på sociale medier. Du er selvfølgelig glad for at vise dine feriebilleder med dit netværk, men det er ikke altid en god idé. Sociale medier som Facebook, instagram og twitter er i mange tilfælde et vigtigt værktøj for tyven og en åben invitation til indbrud i dit hjem. Vær opmærksom på, hvem der kan se hvad i dine opdateringer.

Rådene fra det danske politi har til formål at agere præventivt mod tyven og er noget alle bør overveje, inden man tager på ferie. Politiets egen hjemmeside gemmer også på en del andre anbefalinger, der er værd at læse igennem for personen, der ønsker at tyverisikre hjemmet. Bl.a. kan du læse, hvad du skal gøre, når indbruddet er sket, og hvad det videre forløb er.

 


Tyverialarmer

Tyverialarmer handler om tryghed og om at sikre det hjem, hvor vi har brug for at føle os trygge og godt tilpas. Specielt i ferier og højtider, har vi travlt med at hygge os samt besøge familie og venner. Desværre er det også i ferier og højtider, hvor indbrudstyve­ne har størst udbytte af deres arbejde. Det er nemlig her, at mange huse rundt om i Danmark står øde og mørke hen i kortere eller længere tid.

Se også:
  Overgangsprofiler sikrer flot overgang mellem forskellige gulvtyper

Det eneste vi kan gøre, er at sikre vores hjem så godt som mu­ligt, så vi kan føle os trygge. De familier der har oplevet indbrud si­ger, at det ikke så meget er de ting der kan genanskaffes efter et indbrud. Der gør ondt at miste. Det er derimod følel­sen af, at nogen har tiltvunget sig ad­gang til deres ellers så trygge hjem. Ligeledes er det de uerstattelige genstande de har mi­stet, der gør ondt.

Ud over de førnævnte praktiske tiltag, du selv kan gøre brug af, bør du også overveje en tyverialarm. Markedet for tyverialarmer kan for mange virke uoverskueligt og ugennemsigtigt. Det er vigtigt først og fremmest at sætte sig ind i dine behov og vælge en alarm, der kan opfylde disse uden at give dig mere end højest nødvendigt.

Start først med at danne dig et overblik over de grundlæggende forskelle i de forskellige alarmtyper og hvad de forskellige alarmselskaber kan tilbyde dig. Du kan hurtigt ende med at betale et større beløb for en masse alarmudstyr, du ikke har brug for.

Et godt tip til dig, som skal have en alarm

Et godt tip er at hive fat i en plantegning over dit hus. Hvis du ikke har en i forvejen, kan du med fordel lave din egen plantegning. Få et overblik over dit hjem og mulige indgangsvinkler til hjemmet. Optæl antal værelser og find ud af, hvor det ville være oplagt at placere bevægelsesfølere samt dør/vindueskontakter. Det er langt fra alle, der behøver bevægelsesfølere i alle rum eller dør/vindueskontakter på alle døre eller vinduer. Mange gange er det tilfældet, at én rumsensor kan dække indgangen til flere rum. Snak evt. med forskellige alarmselskaber om, hvor mange enheder der reelt er nødvendigt at koble på.

Overvej også en tyverialarm, der kan tilbyde dig ekstra funktioner end kun tyverialarmen. For mange vil det eksempelvis være en oplagt mulighed at opkoble røgalarmer på alarmsystemet. Så kan du også få besked, når røgalarmen er gået derhjemme. For nogle vil det være oplagt at have et kamera, der kan optage automatisk i tilfælde af indbrudsalarm. Denne kan også bare til at se, hvordan det går med børnene derhjemme. Du bør også overveje at opkoble tænd-sluk enheder. Enheder kan tændes i tilfælde af indbrud eller tidsindstilles til at tændes og slukkes. Sådan ser det ud som om, at der er nogen hjemme.

Vær kritisk overfor alarmselskabet

Du skal dog være kritisk over for dit alarmselskab, da du flere steder forsøges at tillokkes funktioner, som slet ikke er nødvendige for dig. Det eneste du ofte får ud af det, er en højere pris og et fortrudt køb. Tænk derfor kun i dine behov og anskaf kun den alarm, der rent faktisk vil kunne opfylde præcist dine behov og ikke mere. Flere større alarmselskaber leverer for eksempel vagt inkluderet i deres alarmsystemer. Vagtløsningen kan for mange være helt fin, men det er langt fra alle, der har behov for en vagt tilknyttet. Vagten vil i mange tilfælde reagere langsommere end eksempelvis naboer, venner og familie.

Undersøg markedet for tyverialarmer grundigt og overvej ikke kun de tyverialarmer, som du kender. De store alarmselskaber har ofte en noget højere pris end de selskaber, der ikke ville falde dig ind som den første indskydelse. Søg efter tyverialarmer eller privatalarmer på Google og dan dig et overblik over de valg, du har til rådighed. Lav en liste hvor du opstiller de forskellige alarmselskaber over for hinanden og kig på deres grundlæggende forskelligheder.

Når du har lavet en oversigt over de forskellige alarmselskaber i Danmark, bør du undersøge, hvilke alarmselskaber, der vil kunne tilbyde dig den mest fleksible løsning, så alarmen bliver tilpasset netop dine behov. Vælg de løsninger, hvor du har friheden til at vælge mellem nabohjælp eller en decideret vagtløsning.

Find det rigtige alarmselskab

Udpeg de alarmselskaber du finder mest tiltrækkende i forhold til dine behov. Læs om dem på deres hjemmeside. Du kan også ringe til dem for at få dem til at forklare om det alarmsystem de tilbyder. Bemærk om der bliver lyttet til dine behov eller om alarmselskabet forsøger at sælge dig produkter, du ikke har brug for.

Du skal også være opmærksom på at hos flere af de store alarmselskaber, ejer du ikke selve alarmudstyret. Der skal en montør ud for at sætte udstyret op, når du har oprettet dig som kunde og pille det ned igen, når du opsiger din alarm. Nogle steder får du selve monteringen af alarmudstyret gratis. Det er selvom at alarmselskabet selvfølgelig har en omkostning ved at sende en montør ud. Du kan derfor forvente at betale for monteringen på den ene eller anden måde. Ofte bliver det betalt ved afmontering.

Sørg derfor for at du læser alle betingelser igennem. Vælg en tyverialarm, hvor du ikke bliver låst fast, fordi det bliver for dyrt at opsige dit alarmabonnement. Er du i tvivl om betingelserne hos det pågældende alarmselskab, spørg endelig ind til dem, så du er helt sikker på, hvad du accepterer.

En sidste ting der er vigtig at få styr på, når du investerer i en ny tyverialarm er supporten på denne. Som med alle elektroniske produkter vil der af og til ske fejl. Forskellen med et alarmsystem er, at den skal garantere sikkerheden og trygheden i dit hjem. Vælg derfor et alarmselskab, der kan yde fri support, når du har brug for det. Vælg et selskab, der uden omkostning kan udbytte dit alarmudstyr, hvis der skulle forekomme tekniske fejl. Har du købt en alarm, hvor der ikke ydes support, er det dig som forbruger, der kan forvente at stå med problemet selv.

Tyverialarm med eller uden abonnement

Før du beslutter dig for, hvilken tyverialarm der skal være din næste, skal du først og fremmest helt grundlæggende se på forskellene i alarmer med eller uden abonnement. Du spørger garanteret dig selv, hvorfor du overhovedet skal betale abonnement for en tyverialarm, og hvad du får for det.

Uddybende kan man sige, at en tyverialarm med abonnement oftest giver flere muligheder end en alarm uden abonnement. Betaler du abonnement betyder det derfor også oftest, at alarmselskabet har en omkostning ved at have dig som kunde. Denne omkostning opstår, da alarmselskabet er villige til at betale for at yde en ekstra service, der ikke er mulig at tilgå via en alarm uden abonnement. Undersøg derfor hvad alarmselskaber tilbyder dig som en del af abonnementet. Tit tror alarmkøbere, at du kun betaler for vagten ved det månedlige abonnement, men der er oftest flere ting inkluderet.

Elementer der kan være inkluderet i selve alarmabonnementet kan være fri support, app, garanti på tekniske fejl, en ekstern alarmserver, vagtløsning, montering samt andre driftsomkostninger.

Muligheder med privatalarm

I privatalarmen med abonnement har du oftest mulighed for at tilkoble vagtordning, der kan sikre hurtig udrykning i tilfælde af indbrud. En vagtordning er oplagt, hvis du eksempelvis har et sommerhus, bor i et område med langt til naboer, eller hvis du ikke kommunikerer med dine naboer jævnligt.

Der vil som regel også være tilkoblet en ekstern alarmserver, der kan overvåge din alarm og sende besked til dig eller vagtselskabet omkring et indbrud. Alarmserveren vil også være i stand til at informere dig om lavt batteri på trådløse enheder, tabt internetforbindelse eller strømafbrydelse. Den eksterne alarmserver er din garanti for, at din alarm fungerer som den skal. Det er alarmserveren, der kan informere dig, når der eksempelvis er indbrudsalarm.

Hvilken tyverialarm du bør vælge afhænger helt af dine behov, og du bør derfor undersøge forskellene i alarmselskabernes tilbud, før du tager en beslutning om din næste tyverialarm. Alle alarmselskaber tilbyder nemlig noget forskelligt, når de vil sælge dig deres tyverialarm.

Se også:
  Forskellige fordele ved organisk og betalt trafik

Samlet set kan man sige, at tyverialarmer med abonnement tilbyder dig et setup, som tyverialarmer uden abonnement ikke er i stand til at tilbyde.

Vælg en tyverialarm, hvor du selv bestemmer

Det vigtige for dig som forbruger er at du vælger en tyverialarm, der giver dig den største frihed som alarmkunde. Du skal vælge en tyverialarm af god kvalitet, så du også opnår en høj grad af sikkerhed og tryghed i hjemmet. Det handler både om at agere præventivt og skræmmende over for tyven.

Dit hjem er moderne, og du bør overveje en tyverialarm, der kan optimere sammenspillet mellem sikkerheden i dit hjem og nyttige smart home funktioner. Med tænd-sluk ure, kan du eksempelvis tænde og slukke for stikkontakterne uden at være i nærheden af dem. Du kan også tænde alle dine tænd-sluk ure tilkoblet alarmen i tilfælde af indbrud.

Vælg også en tyverialarm der tilbyder en app. Sådan kan du styre alarmen fra mobil eller tablet uanset hvor du er i verden. Det er vigtigt for dig som forbruger at kunne styre alarmen uanset hvor du befinder dig i verden. På den måde kan du følge med i, hvad der sker i hjemmet, selvom du ikke er hjemme.

Vælg en alarm, der ikke tvinger dig til at købe funktioner, du slet ikke har brug for. For mange mennesker, er det nok at have de mest basale ting i en alarm såsom rumsensorer og dør/vindueskontakter og vær opmærksom på, at du ikke betaler for mere, end du har brug for.

Det er den fleksible alarm, der bør være din prioritet i alarmvalget, og det er den alarm, der giver dig muligheden for selv at vælge efter dine behov, som du skal have fokus på.

 


Hvilken tyverialarm er god for den enkeltes behov?

Et eksempel på en tyverialarm, der kan tilbyde alarmløsninger tilpasset den enkeltes behov er www.lockon.dk. En alarm fra Lockon er kendetegnet ved at være fleksibel og tilpasselig efter dine behov. Først og fremmest har du selv mulighed for at vælge, om du vil gøre brug af en alarm med nabohjælp eller en alarm med ekstern kontrolcentral og vagtservice tilknyttet. Med en Lockon tyverialarm øger du sikkerheden i dit hjem. Du kan tage hjemmefra med sikkerhed om, at din bolig er fuldt tyverisikret. Alarmen kan ydermere styres fra din egen pc via dit online kontrolpanel på computer, tablet eller telefon.

En tyverialarm fra Lockon er nem at sætte op, og grundpakken er forprogrammeret ved levering, så den er klar, når du har sat komponenterne op. For at oprette ekstra brugere, tilknytte nabohjælp eller rette grundindstillingerne, logger du på Lockons hjemmeside med dit brugernavn og kodeord. Derefter kan du lave alle de ændringer du har brug for, og når du har brug for det.

Alarmen er rettet mod folk, der gerne vil have en alarm, der er nem at betjene, opsætte og tilpasse præcist som det ønskes. Gennemsigtighed og brugervenlighed er nøgleordene bag alarmen.

Tænk ikke kun på tyverisikring

Tyverisikring er vigtig, men det er ikke den eneste måde at øge sikkerheden i dit hjem på. Overvej andre områder, hvor du kan gøre dit hjem mere sikkert og trygt. Tænk altid i forebyggelse, og hvordan du helt undgår, at der sker ulykker i dit hjem. Der findes flere andre områder, der er værd at overveje investeringer i, hvis du vil være sikker på, at dit hjem ikke kommer ud for ulykker.

Har du eksempelvis overvejet at opsætte brandalarmer? Ifølge Beredskabsstyrelsen omkom 52 personer i dødsbrande i Danmark i 2016. Røgalarmer har den fordel, at de tidligt i brandens forløb kan advare om brandens udvikling. Dermed er det muligt at reagere hurtigt og i mange tilfælde før det for alvor bliver farligt. Ikke nok med at røgalarmen kan give lyd fra sig, kan den hos mange alarmselskaber kobles sammen med dit alarmsystem. Hvis røgalarmen er købt hos det pågældende alarmselskab og give dig direkte besked ved udvikling af brand.

Brandalarmer er en detalje som mange desværre overser, fordi man er for fokuseret på tyverisikringen af hjemmet. Det er dog en billig investering, når man tænker på, hvad den er i stand til at redde. En brand kan ramme alle uanset boligtype og beliggenhed og kan desværre både gøre store menneskelige og materielle skader.

Du kan med fordel også tænke i vandskader og opsætte enheder i hjemmet, der kan registrere tegn på oversvømmelse eller øget vandstand. Det er praktisk, hvis du eksempelvis har en utæt kælderdør. En dør, hvor vandet nemt kan sive ind i kælderen, eller hvis du ønsker at sikre områder omkring vaske- og opvaskemaskiner.

Har du mulighed for at kombinere tyverialarmen med andre sikringsfunktioner, så er du allerede godt på vej.

Snak med dit forsikringsselskab

Forsikringsselskabet er dem der træder til og yder økonomisk hjælp, når skaden er sket. I forhold til sikringen af dit hjem, er det specielt indboforsikringen, du skal være opmærksom på, hvis der har været indbrud i dit hjem.

Det er en god idé at tale med dit forsikringsselskab. De også har en interesse i at minimere omkostninger og erstatningskrav, hvis du er ude for et indbrud. Ofte ser man, at de respektive forsikringsselskaber sideløbende har aftaler hos alarmselskaberne, der kommer kunderne hos forsikringsselskabet til gode. Der kan være tusindvis af kroner at spare for dig som forbruger, hvis du tager direkte kontakt til forsikringsselskabet og viser din interesse i at investere i et alarmsystem. Forsikringsselskabet kan i samarbejde med alarmselskabet oprette en alarm, der kommer alle til gode.

Nogle forsikringsselskaber giver dig oven i købet rabat på din indboforsikring, hvis du investerer i en alarm hos et samarbejdende alarmselskab. Undersøg om dit forsikringsselskab har aftaler kørende med alarmselskaber og find ud af, hvad du får ud af at oprette dig som alarmkunde. Undersøg også om der findes andre forsikringsselskaber, der har bedre aftaler med alarmselskaber.

Det kan ikke gå hurtigt nok

Mange oplever desværre alt for sent, at tyverisikringen er en nødvendighed i hjemmet. Man kommer hjem fra ferie til en gennemrodet bolig, og ens værdifulde ting er gået tabt. Det er først her, at mange vælger at lave en gennemgående tyverisikring. Skaden er desværre sket, og der er intet at gøre udover at forsøge at agere præventivt mod næste indbrudsforsøg.

Tøv derfor ikke med at komme i gang. Det behøver ikke at være dyrt eller kompliceret at tyverisikre boligen. Start med de små ting. De ting, der er nemme at komme i gang med og overvej derefter en tyverialarm, der kan opfylde dine behov. Gør det til en besværlig og ubehagelig oplevelse for tyven at bryde ind. Husk at kommunikér med dine naboer, hvis du skal afsted på ferie. Det hjælper mere end du tror.

Tag dine forbehold og tænk som tyven. Kig på dit hus og sæt dig i tyvens sted, og kig også på husets omgivelser samt flugtveje. Se på, om du ikke kan eksponere tyven, så snart han træder ind på din grund. Gør det ikke alt for indbydende for indbrudstyven at bryde ind ved at gøre dine designmøbler, fladskærme og malerier let synlige fra vejen. Få dine naboer til at skabe aktivitet omkring din bolig, når du er på ferie.

Har du brug for mere information omkring sikringen af dit hjem og tips og råd til, hvad du bør gøre i netop din situation? Så bør du tage et kig på stopindbrud.dk. Det er et samarbejde mellem SikkerhedsBranchen, Det Kriminalpræventive Råd og Forsikring og Pension.