5 (100%) 1 vote

Annonce

Mange danskere spørger sig ofte sig selv, hvordan kan du have flere penge sidst på måneden? Faktisk kan du gøre meget. Rabatkoder, budgetter, madplan m.m. kan hjælpe dig med dette. Det kan dog være en jungle, at finde de gode tips og tricks til at spare penge. Derfor har vi samlet de 5 bedste sparetips, som kan hjælpe dig til mere overskud på kontoen sidst på måneden.

Vi er opmærksomme på, at der sikkert sidder nogle læsere derude, som allerede spare mange penge på nogle af tipsene. Derfor er vi sikre på, at vi minimum har ét trick, som kan hjælpe dit budget til yderligere besparelser.

Tænk på transportens budget

Du tænker sikkert ikke, at denne post betyder alverden for din økonomi. Måske vil du bare ikke indrømme det? Uanset tilfældet, så må vi desværre konkludere, at den gør. Der er mange billige muligheder, at komme fra A til B på. Bilen er ikke en dem.

Er du så heldig, at du arbejder forholdsvist tæt på din arbejdsplads? Så giver det god mening at cykle. Mange danskere cykler allerede på job hver eneste dag. København er et fantastisk eksempel herpå. Faktisk er der så mange, der cykler i København, at der i dag er flere cykler end biler i København, ifølge ing.dk. Er det ikke fantastisk?
Men hvad betyder det for dig? Jo, det forholdsvis simpelt. Det betyder, at du kan gøre det samme! Uanset om du bor i en større by eller i en mindre lokal landsby, så er der rigeligt med muligheder for at cykle til og fra job eller fritidsaktiviteter. Ikke nok med at du spare penge, så får du også den gode cykeltur ud af det. Altså er det en “win-win”.

Prøv at lade bilen stå næste gang, at du skal et sted hen, som er omkring 5 km væk.

 

Kør sammen med andre

Er du ikke typen, som har lyst til at cykle rundt eller måske er du glad for bilen? Så frygt ikke, der er stadig gode muligheder for at spare penge. Stil bilen til side og kør sammen med andre. Ja du læste rigtigt. Kør sammen med andre og spar penge på samme tid. Der er flere fordele, når du benytter dig af denne metode.

Den første og vigtigste fordel ved denne metode er selvfølgelig, at du spare penge. Det er alpha omega. Den anden fordel er, at du får en hyggeligere tur på arbejde samt en bedre relation med din(e) kollegaer, som du kører med. Endnu en gang er der altså tale om en “win-win” for dig.

Det er også værd, at overveje om i kan få jeres arbejdsplads til at betale kørslen, hvis i køre flere sammen? Det er bestemt ikke noget, som alle virksomheder tilbyder. Dog er der helt sikkert muligheder for, at dette kan blive en mulighed, hvis at det gavner flere af virksomhedens ansatte. Det kan være svært at spørge om, men overvej om det er noget, som du kunne flette ind i din næste samtale med chefen.

Spar penge med offentlig transport

Til dem, som hverken har mulighed for at cykle eller for samkørsel, kan det være at offentlig transport er løsningen. Kan offentlig transport spare dig penge i forhold til bil? Ja, det kan du lige tro. Selvom at offentlig transport i nogle tilfælde ikke slår prisen for benzin, så kan den slå så meget andet.

Når du har en bil, så bliver denne blot mindre værd over tid. Ligeledes skal de fleste biler løbende på værksted eller har omkostninger, som kunne undgås. Den hurtigste løsning på dette problem ville være at sælge bilen og tage toget i stedet. På den måde får du også penge ind på kontoen, som før lå i en bil. Disse ekstra penge kan du så vælge at sætte i en opsparing eller betale gæld af med.

Brug samkørsel tjenester, når du skal langt

Er du ude for, at du skal til København, Aarhus eller lignende på miniferie, så benyt dig af tjenester, som kan gøre det billigere for dig. Det kan i mange tilfælde betale sig, at køre med andre, som lejer et sæde i deres bil. Det er på den måde muligt at komme igennem landet for omkring 200 kroner. En beskeden pris for at komme igennem Danmark.

Det kan ligeledes være en utrolig hyggelig oplevelse, at køre sammen med andre. Specielt, når det er nogle, som du slet ikke kender. På den måde kan du spare penge og lære nye at kende på samme tid.

 

Find rabatkoder hver gang at du handler på internettet

Når du handler på internettet, så har du rigeligt med muligheder for at kunne spare penge. Det er faktisk ikke så svært, som man skulle tro. Specielt ikke, hvis at du handler tøj på internettet. Mulighederne er nemlig mange.

Det er flere servicevirksomheder, som specialiserer sig i tjenester, som kan spare dig for at bruge flere penge. Du skal dog være opmærksom. Selvom at der findes mange, så er det ikke alle, som er lige gode.

Find værdikoder til onlinekøb

Hvordan kan du så finde rigtig gode rabatkoder til dine foretrukne sider?

Her på chart.dk har vi taget et ekstra skridt for dig. Vi har nemlig været ude og teste de forskellige løsninger, som findes på markedet på nuværende tidspunkt. Her har vi gennemgået hver side for at se, hvilke der lå inde med flest rabatkoder. Kuponkoder kan spare dig for flere penge, end man lige regner med. Ved at spare på mange små køb, kan det nemt give dig flere penge sidst på måneden.
Vi er kommet frem til hjemmesiden Coupii. Coupii er nemlig en god hjemmeside fyldt med rabatkoder. Ikke nok med det, så har de også god information omkring de forskellige sider. Denne information tilbydes, da der er kuponkoder til utrolig mange ting. På den måde bliver det nemmere, at finde det du skal bruge. Vi fandt selv rabatkoder, som fungerede til webshops med tøj, møbler, make-up, gadgets og meget mere.

Du kan for eksempel finde gode rabatkuponer til hjemmeside Ellos, som er en rigtig god hjemmeside med herre-, kvinde- og børnetøj. Derudover har hjemmesiden produkter inden for emnerne bolig og indretning, skønhed og elektronik. Det er sikkert at sige, at der er noget til enhver smag. Du kan finde alle deres rabatter her. Med alle de gode muligheder gjorde Coupii det muligt for os at lave et sparetip, som kan bruges af stort set alle.
Foruden at de har gode rabatkoder og shopinfo, så indeholder siden også en masse gode tips. Derfor kan du også få hjælp til, hvordan man spare flere penge gennem deres spare tips og tricks. Coupii er altså en god “all-around” side, som kan hjælpe dig med lidt af hvert. Det er det, som vi ville kalde en “go-to” side, når du vil spare penge på dit online forbrug.

Spar penge, ved at droppe impulskøbene!

Impulskøb er noget, som vi alle laver. Hvilket er forståeligt! Fysiske butikker og online forretninger bliver bedre og bedre til at tilbyde os en lille ekstra ting. En lille ting, som vi egentlig ikke har behov for.
Hvordan kan man så undgå disse køb? Jo, det er faktisk meget simpelt. Når du finder den ene ting, som du “ikke kan undvære”, så vent en uge med at købe den. Kan du stadig ikke undvære dette produkt, så køb det. Mange vil dog opleve, at man i de fleste tilfælde ikke har behov for produktet efter en uge.
Ligeledes kan du ofte finde de små nips ting, som dine impulskøb ofte er, billigere et andet sted. Endnu et argument, som taler for, at du skal vente med at købe. Derfor skal du, efter at du har ventet i en uge, tjekke om produktet findes billigere et andet sted.

Se også:
  Tre gode råd til, hvordan du vedligeholder din ipad eller tablet i hverdagen

Derudover kan du efterfølgende tjekke om der eventuelt, skulle ske at være en rabatkupon, til denne hjemmeside, et sted online. Det kunne for eksempel være, at den tidligere nævnte hjemmeside, Coupii, havde en god værdikode.
Hvorfor ikke prøve, at hoppe over nogle af impulskøbene og bruge flere rabatkuponner, når du handler? Det er en løsning, som vi tror, der passer bedst for de fleste, som gerne vil have flere penge hver måned.

 

Spar flere penge med en madplan

Strukturer dine madvaner

Det kan godt være, at du i forvejen ikke er typen, der køber store bøffer og god vin hver dag til aftensmaden. Måske bruger du dog alligevel langt flere penge på mad, end du lige regner med. Der er få faktorer, som kan gøre dit madbudget meget lavere og måske endda sjovere, fordi det bliver en konkurrence om at spare mest muligt.

Lav dig en madplan

Det er altid en god ide at lave en madplan for én uge ad gangen. Ved at lave en madplan, kan du både sparer tid og penge. Den ugentlige madplan kan handles en gang om ugen, så du ikke skal ud og suse hver dag. Du laver blot en indkøbsliste med alle de råvare og supplerende ting du mangler til de forskellige retter. På den måde kan du handle smart i forhold til store mængder.

For eksempel vil du måske have pasta og kødsovs en dag og mexicanske pandekager en anden dag. Her skal du bruge oksekød til begge retter, og kan derfor vælge en stor økonomipakke, hvis i er mange eller blot nøjes med en pakke, hvis du kun skal lave mad til en. Så holder pakken til begge måltider, og dette er langt billigere end at skulle købe 7 pakker køb til alle 7 dage. Salaten fra de mexicanske pandekager kan du så bruge til en pastasalat, hvor du i forvejen har kogt pasta fra den dag, hvor du fik pasta og kødsovs. Det er en super nem måde at spise billigt, men også sparer dig selv for en masse tid.

Hold dig til indkøbslisten

Men så kommer det næste problem, hold dig til listen. Utrolig mange falder for lidt ekstra til vognen, når de handler. Det er her, der opstår unødvendige udgifter. Så lad snolleret, dvd-filmen og kageblandingerne blive på hylderne til alle de andre. Du bliver ikke nødvendigvis gladere på af disse ting.

Impulskøb er en af de grunde til et alt for højt madbudget. Du tænker måske “det koster jo kun 30 kr.” Og ja, det er måske ikke meget, men hver gang du siger dette, stiger dine omkostninger. Til slut har du sagt sætningen 20-25 gange, hvilket vil sige minimum 600-750 kr ekstra om måneden på unødvendige ting. Så hold dig til din liste og lad være med at tage mere med hjem.

Mange undersøgelser viser at 70% af vores beslutninger om køb, tages når vi står inde i supermarkedet. Så hvis du ser noget, som du slet ikke kan undvære, så vent igen en uge eller to med at købe det. Spørg eventuelt dig selv om du virkelig har brug for det. Kan du slet ikke leve uden, så kan du godt købe det. Så har du i mellemtiden måske fundet en løsning på, hvordan du får råd til at tilføje et køb, som ikke omhandler din indkøbsliste til næste uge. Du kan jo vælge at tage rugbrød en enkelt aften eller to, så du spare lidt der.

Et ekstra lille ting inden du tager ud og handler er, at spise inden du handler. Hvis du er lidt sulten imens du står inde i supermarkedet, viser undersøgelser, at man har en større tendens til at snige usunde fødevarer i kurven, fordi dit blodsukker ikke er i balance.

Find flere produkter på tilbud

Find de billigste produkter, når der er tilbud eller lav din efter madplan hvad der er på tilbud. Du kan spare langt flere penge end du lige regner med. For eksempel kan man sikkert på nuværende få 1 kg oksekød til 50 kr. Et sted og en bakke smør til 7 kr. Stykket et andet sted.
Så kan du udnytte, at supermarkederne ligger lige op af hinanden og benytte deres forskellige tilbud. Hvis det er billigere at købe nogle af tingene i Fakta og noget andet er billigere i Netto, så vælg at handle begge steder for at opnå den største besparelse. Vær opmærksom på ikke at bruge flere penge på transporten end hvad du ville spare ved at tilbuds jage de forskellige butikker.

Du kan planlægge dine tilbud.

Der findes der flere forskellige apps, som har samlet alle tilbudsaviser et sted. Der er det også muligt at samle de forskellige tilbud, som du ønsker det. Herefter bliver der lavet en indkøbsliste fra de butikker, man har fundet tilbud i.
Et godt tip er at tage indkøbspose eller indkøbsnet med hjemmefra. Hvis du hver gang du handler, køber en pose eller to, til 2,50 kr stykket, ender du med at bruge 20-30 kr hver måned. Det måske ikke meget, men i længden bliver det alligevel mange penge for noget, som du kan nøjes med at købe en gang.

Tøm køleskabet og fryseren

Hvis det er ved at være sidst på måneden og pengene er små så tag et kig i fryseren. Brug noget af maden derfra. Ofte glemmer man, hvad man har derinde og til sidst ender det med at ryge ud i skraldespanden. Så ryd op og find ud af hvad du har. Måske ligger der to kyllingefileter, som kan bruges til en pastaret eller noget pålæg til madpakken.

Der er nemlig mange, som glemmer at kigge i fryseren, inden de planlægger, hvad de skal handle. Der er ingen grund til at bruge penge på oksekød, hvis du i forvejen har en pakke liggende. Det kan også være, at du tidligere har lavet en stor portion lasagne, hvor halvdelen ligger i fryseren og venter på dig. Så slipper du både for indkøb og madlavning samtidig med, at du spare penge. Udover at tømme fryseren for rester, gælder dette også køleskabet. Få brugt de kogte ris fra dagen før.

Lav madpakker, hver dag

Måske er du god til at spare penge på dit madbudget og holder dig til indkøbslisten, når du handler, men alligevel har en høj udgift til mad. Det kan sagtens være på grund af dit valg til frokost. Mange tænker, at de spare og spare, men når de hver dag bruger 25-30 kr på frokost i kantinen eller hos bageren, så skrider budgettet.

Se også:
  Derfor bør du overveje at reklamere på busser

Så lav altid madpakke hjemmefra. Om det så er to smurte rugbrød med pålæg eller resterne fra aften før. Det er langt billigere at tilføje rugbrød og pålæg til indkøbslisten end at få den varme ret i kantinen. Men måske synes du, at det er alt for kedeligt at skulle spise rugbrød hver dag. Så varier din frokost mellem rester fra dagen før og en rugbrødsmad. Evt. tilføj lidt grønt, som agurk eller gulerødder så det ikke bliver for surt at spise. Du kan også købe den billige saftevand, når du handler og lave den hjemmefra i en vandflaske. Så kan frokosten hurtigt blive et hit.

Saml appetit ude, spis hjemme

De fleste synes, det er meget lækre og lettere at spise ude, og det er det måske også. Det rammer dog pengepungen hårdt. Det cafebesøg for én person løber som regel op i 100-150 kr. Pr. gang. Så hvis det er sidst på måneden, så vælg at spis hjemme i stedet for cafeen nede i byen. Prøv at tilføj lidt nyt til din aftensmad derhjemme, eller anret det flot. Hvorfor skal det anrettes flot? Fordi man spiser også med øjnene.

Det samme gælder med fastfood, drop pizzaen, selvom det er den nemme løsning. En pizza fra den lokale pizzamand koster kun 65 kr. Men 4-6 gange om måneden, så ender det alligevel i 260-390 kr, som du kunne have sparet eller brugt på andre langt mere fornuftige ting.

En uge på budget, sådan spare du penge på mad!

Indkøbsliste for 2 voksne og 2 børn i en uge ; i alt et beløb på 530 kroner.
5 liter mælk : 30 kr.
1 pakke smør : 8 kr.
3 pakker rugbrød : 18 kr.
3 pakker knækbrød : 20 kr.
1 pakke havregryn : 10 kr.
1 pakke pasta : 15 kr.
1 pakke ris : 15 kr.
4 argurker : 20 kr.
3 peberfrugter : 14 kr.
6 tomater : 10 kr.
3 kg kartofler : 20 kr.
3 kg gulerødder : 10 kr
1 kg løg : 10 kr.
2 spidskål : 20 kr.
2 butternut squash : 20 kr.
1 pakke hvidløg : 10 kr.
3 kg æbler : 20 kr.
1 melon : 20 kr.
1 kg hakket oksekød : 40 kr.
1 kg nakkefilet : 40 kr.
1 pakke friske fiskefileter 40 kr.
600 g kylling : 40 kr.
600 g Hamburgerryg : 50 kr.
3 pakker pålæg : 30 kr

Sådan bruger du råvarerne;

Dag 1:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: 2 skiver rugbrød med pålæg og agurk
Mellemmåltid: Knækbrød og gulerod
Aftensmad: Kylling og kartofler

Dag 2:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: 2 skiver rugbrød med pålæg og agurk
Mellemmåltid: Knækbrød og gulerod
Aftensmad: Stegt fiskefilet, ris og bagte tomater

Dag 3:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: 2 skiver rugbrød med pålæg og agurk
Mellemmåltid: melon og gulerod
Aftensmad: Oksefrikadeller med ris og stegte peberfrugter

Dag 4:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: 2 skiver rugbrød med pålæg og agurk
Mellemmåltid:  Knækbrød og æble
Aftensmad: Koteletter med kartofler og fintrevet gulerødder

Dag 5:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: 2 skiver rugbrød med pålæg og agurk
Mellemmåltid: Knækbrød og gulerod
Aftensmad: Resten af nakkefilet med ris og grøntsager

Dag 6:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: Rester fra ugen
Mellemmåltid: Gulerod og æble
Aftensmad: Kogt hamburgerryg med spidskål

Dag 7:

Morgenmad: Havregryn med mælk og æbler
Frokost: Rester fra ugen
Mellemmåltid: Knækbrød
Aftensmad: Butternut squash suppe med hvidløg

 

Drop dyr underholdning og tag i parken i stedet

Find andre underholdning metoder

Bare fordi pengene er små sidst på måneden, betyder det ikke at man ikke kan tage ud, have det sjovt og opleve nye ting med familien. Mange tror det behøver, at koste en hel del for at have det sjovt. Det gør det ikke. Der findes mange ting, man kan lave, som er helt gratis.

Gratis udendørsaktiviteter

En klassiker er at gå en tur i den nærliggende park, eller måske en lidt længere væk, som du ikke har været i før. Mange kan snildt bruge en time eller to i smukke omgivelser. Bare husk at give dig selv tid til at kigge rundt og oplev mest muligt. Det er oftest her man falder over nye spændende ting.

Større byer har også dyrehaver, som man kan tage i. Her er der både er dyr og små spiseområder, som er oplagt til en medbragt madpakke. Hvis man ikke er meget for det, der foregår udenfor, findes der også en masse inde aktiviteter, som enten er meget billige eller helt gratis. Der er både den lokale gymnastiksal eller svømmehal, hvor mange kan få mange timer til at gå med sjov og leg. Det er ovenikøbet sundt og kræver ikke den store planlægning.

Gratis indendørsaktiviteter

Er vejret ikke helt, som du helst ville, så er der mange muligheder for alternativer til en gåtur i parken. Hvis regnen bare plasker mod ruden, er det helt oplagt at tømme filmsamlingen og hygge med masser af tæpper og stearinlys. Hvis du har adgang til streamingtjenester online, så vælg en film du aldrig har set før, måske i en anden genre end du plejer. Det kunne jo være at blev overrasket.

Har du valgt at prioriterer de ekstra udgifter væk til online film, så skriv til en ven om de vil bytte dvd’er for en dag. Så er det pludselig en helt ny samling, som du får glæde af.

Mange museer rundt i Danmark er gratis og har som oftest åbent hver dag. Det er ikke altid, det fanger alles opmærksomhed, men det kunne jo være man ændrede syn på det hele, når man ankommer og har været der i lidt tid.

Tips til gratis oplevelser rundt i Danmark;

Oplevelser på Sjælland:

I sommerperioden åbner nationalmuseets frilandsmuseum, som er et 35 hektar stort areal med historiske aktiviteter. Det er muligt at gå frit rundt og se på bygninger, som er bygget for 300 år siden, fritgående dyr og se særlige attraktioner. Det koster intet og man kan sagtens få en hel dag til at gå med denne oplevelse, især hvis vejret er dejligt. Det ligger i Kgs. Lyngby og er forholdsvis let at komme til.

I hjertet af København ligger et dansk kunstmuseum af en anden dimension. Ny Carlsberg Glyptotek, som har nordeuropas største samling af antik kunst. Her er både noget fra den danske guldalder, fransk og dansk impressionisme og fra Middelhavets gamle kulturer. Der er altid gratis adgang om søndagen, så hvis du befinder dig i København og mangler noget at lave en kedelig søndag, så er det bestemt det værd at se.

Har du en onsdag fri, hvor der ikke er noget planlagt, så det oplagt at tage forbi Gentofte Brandmuseum. Her får du en enestående indblik i hvordan en original brandstation så ud i 1909. Du vidste måske ikke, at brandmænd i gamle dage brugte en svamp med eddike foran mund og næse for at beskytte sig mod farlig røg i en brændende bygning. Dette er blot en af tingene man kan se og høre mere om.

Oplevelser i Jylland:

Er vejret godt og humøret højt, så tag en tur til Kalø slotsruin på Djursland. Kalø slotsruin er et gammel kongeligt slot, der blev bygget i 1313, som senere hen blev brugt som statsfængsel. Siden 1600-tallet har det stået som en ruin. For at komme der ud skal man gå en halv kilometer på en lang stenmole som er omringet af vand. Både på turen derud og oppe ved selve ruinen, er der en smuk udsigt hvor bugten.

Se også:
  Tøj til hobbies og begivenheder

Når man alligevel besøger Kalø, kan man med en lille køretur derfra besøge Ebeltofts hyggelige gader. Små gader med skæve hus i mange farver og sjove historier. Her ligger Fregatten Jylland, som man kan se stående på land langs vandet.

Har i lyst til at være aktive eller i hvert fald prøve at få børnene med ud i naturen, så slå et smut forbi Odder til en skattejagt. VisitOdder udlåner gps’er ud, som bruges til en hemmelig rute, hvor man skal finde en masse koder, der er indkodet. Der er så et spørgsmål ved hver post om ruten, som man skal besvar, før man kan fuldføre skattejagten. Hele turen er 2,5 km, hvilket er passende for både store og små. Så det ellers bare at hoppe i de praktiske sko og komme en tur forbi turistbureauet i Odder.

Oplevelser på Fyn:

Danehof på fyn afholder hver weekend en historisk fortælling om middelalderen i form af udendørs folkefester på Nyborg slot. Du kan opleve alt fra markeder, til forskellige fødevarer, til ridderturneringer, og dette er helt gratis. Alle aktiviteter er bygget og udført, som de var tilbage i middelalderen. Så hvis du har en lille middelalder kriger gemt i maven eller bare har lyst til at opleve noget nyt, så lad dig mærke historiens vingesus.

 

Kuponkoder kan spare dig penge

Gennemgå dine daglige omkostninger

Spar på dine Forsikringer

Selvom du har fuldt styr på dine vigtige poster som forsikringer, regner og abonnementer. Så kan det sagtens være, at du skal tage et ekstra kig på dem. Mange betaler ofte meget mere for deres forsikring og telefoner end de måske burde. Der findes mange udbydere på markedet inde for forsikringer, som alle sammen tilbyder det samme til privatpersoner. Du skal derfor lade dem konkurrerer om dig, så du får den billigste pris på, hvad du har behov for.

Du kan derfor forsøge at kontakte forskellige selskaber, hører om deres muligheder og hvilket tilbud de kan give dig. Der findes også mange selskaber, der sammenligner priser og tilbud fra forskellige sikringsselskaber og finder det billigste til dig. Så undersøg hvad de kan gøre for dig. Selv en besparelse på 50 kr. om måneden er bedre end ingenting, for på et år er det 600 kr. Det er 600 kr, som du får lige i lommen til andre glæder og fornøjelser.

Tænk på varmen

En anden ting, som du kan spare på, er varmen i dit hus eller din lejlighed. Det klart at man om sommeren ikke skal have varmen tændt. Men det er ikke nok bare at slukke radiatoren, der bliver stadig lukket varme ud. En familie kan spare op til 1000 kr. Om året ved at lukke helt for varmen om sommeren, hvor der ikke er behov for det. Når du slukker for varmen om sommeren, så udnyt solen. Træk gardiner og persienner fra om morgen og lad solen bage hele dagen også træk for igen om aften, så de kan holde på varmen.

Hvis du ikke mener, det er nødvendigt at slukke helt, så er der flere forskellige tips til, hvordan du så kan få mest ud af det. Skal du have mange gæster, så er det en god ide at skrue ned for varmen. Mange mennesker i et rum vil give meget ekstra varme og det vil i sidste ende blive så varmt, at der bliver åbnet for vinduerne, så varmen kan slippe ud. Det kunne have været varme, som du ikke skulle have haft betalt for.

Sørg for at hold dine møbler en lille afstand fra radiatorerne, så du kan få varmen fordelt ud i hele rummet og ikke ind i din sofa. Når møblerne står tæt op af radiatorerne vil de suge varmen og derfor ikke komme rundt. Det vil også ødelægge møblerne, at de står i en konstant varme. Et lille tip er, at have et tæppe til at ligge ved sofaen, hvis der er lidt små køligt. Brug tæppet i stedet for at skru op for varmen, der vil alligevel gå noget tid før du vil føle varmen fra din radiator.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du tjekker at dine døre og vinduer er ordentligt lukket, så der ikke står og siver kold luft ind. Så skal radiatorerne arbejde unødvendigt og det bliver dyrt i længden. Når du lufter ud i hjemmet er det bedste at lufte hyppigt ud, men i kortere tid. Hvis du lader vinduerne stå åbent længe for at lufte ud, så bliver vægge og møbler kolde. Det tager derfor endnu længere tid at varme op, hvilket vil sige, at det koster meget mere.

Spar penge på strøm

Der er mange måder, man kan spare på strømmen på. De fleste måder er selvfølgelig meget åbenlyst og du har sikkert hørt dem tusinde gange. Måske er der nogle råd, som vil få dig til at tænke mere over hvordan, du spare, når det kniber sidst på måneden.

Ved at halvere vasketemperaturen kan man spare halvdelen af strømforbruget. Det vil altså sige 500 kr årligt, ved at vaske ved lavere grader. Når tøjet så skal tørres, så hæng det op i stedet for at bruge tørretumbleren. Det koster cirka 5 kr. Per gang, så kan du spare helt op til 420 kr. I gennemsnitligt årligt.

I takt med at mængden af it og underholdning maskiner stiger, stiger strømforbruget også, det er klart. Men når du ikke bruger dem, så træk stikket ud, så du er ikke på. De står og bruger unødvendigt strøm, når de er tilsluttet. Du kan også vælge at investerer i spareskinne, men hvis det kun er en enkelt maskine eller to, så kan det næsten ikke betale sig.

Måske det også kan betale sig, at tjekke hvilken strøm udbyder du bruger. For derefter at finde ud af om der er et alternativ, som kan være en billigere løsning for dig.

Mobilen kan altid blive billigere at have

De fleste kender ikke deres mobilforbrug og hvilke ydelser de faktisk betaler for. Det er derfor vigtigt, at du kender dit forbrug. Hvis du ikke sender så mange sms’er, så det måske ikke nødvendigt at have fri sms. Men hvis du derimod bruger meget data, er det måske det du burde prioritere. Så undersøg hvilke tilbud du kan få ved din udbyder, som faktisk passer til dit behov, for der er ingen grund til at bruge penge noget, som du ikke bruger.

Hvis din udbyder ikke kan tilbyde dig det, du har brug for, så overvej en anden udbyder, som måske er billigere og passer bedre. Det er også en god ide at holde sig opdateret på markedet i forhold til, at der konstant bliver lanceret nye tilbud, som kan spare dig mange penge.