Bedøm artiklen

Annonce

Det er en stor omvæltning at starte på en ny uddannelse. Om man lige er startet i 1.g i gymnasiet, eller om man er kommet ind på drømmeuddannelsen på universitetet, skal man omstille sig til en ny hverdag, nye omgivelser og nye bekendtskaber. De studerende mærker pres fra omverdenen, og når man samtidig skal finde sig til rette i nye omgivelser, er det vigtigt at have nogen at støtte sig op af. Mange vil opleve, at der efter studiestart automatisk bliver sorteret godt og grundigt ud i klassekammeraterne fra folkeskolen, og kun de tætteste hænger ved. Det har derfor stor betydning, at man får skabt et godt fællesskab i gymnasieklassen, og også senere hen på en videregående uddannelse. Med en god fællesskabsfølelse og nogen at støtte sig op af kan man klare det meste.

 

Et godt netværk i en stressende hverdag

Stadig flere unge mennesker bukker under for det pres, der kommer fra forældre, regeringen, fremtidige jobmuligheder og menneskene omkring dem. I takt med at karaktergennemsnittene for at kommer ind på videregående uddannelser bliver højere og højere, bliver der stillet strengere og strengere krav til gymnasieeleverne. Mange gymnasieelever ved ikke, hvad de vil fremadrettet, og mange bliver derfor perfektionistiske i forhold til deres karaktergennemsnit, da de jo ikke ved, om de senere hen skal søge ind på en uddannelse med højt gennemsnit eller ej. Denne perfektionisme har ramt mange studerende, og flere er blevet ramt af stress, depression og angst under deres skoletid. Dette kan mindskes og afhjælpes ved, at de studerende har et godt og solidt netværk samt følelsen af fællesskab.

Se også:
  Hvor finder jeg de bedste fibernet priser?

 

Aktiviteter for hele klassen

En måde at skabe og forstærke fællesskabet i de nye omgivelser er at lave nogle aktiviteter, hvor alle kan være med. Udflugter, teambuilding og hygge er gode elementer, men også en klassefest eller en samling til hele skolens fællesevent kan ryste en klasse sammen og styrke deres relationer. Læs mere om udlejningsløsninger til gymnasie- eller universitetsfesten.