Bedøm artiklen

Julen er for de fleste af os noget, som vi forbinder med familie og nærvær. Det er en tid, der er fyldt med glæde, hvor vi tilbringer tid med de mennesker, som vi holder allermest af. Det kan dog også til tider være en stressende tid, for der er meget, som man gerne vil nå og meget, som man gerne vil forberede. Læs her om 5 tips til, hvordan man kan få mere afslapning ind i juledagene og undgå unødvendigt stress.

Få styr på det, som du skal nå

Hvis du gerne vil undgå at stresse over, om du nu har nået det hele eller ej, så er det en god idé at tage dig tid til nøje at overveje, hvad du skal nå. Lav eventuelt en liste, som du arbejder dig nedad, og tag tingene lidt efter lidt. På denne måde sørger du først og fremmest for, at du ikke glemmer noget, men det er også nemmere at planlægge, hvornår du skal gøre hvad, når du har overblik.

Husk at forventningsafstemme med dem, som du skal tilbringe julen med. På denne måde undgår du nemlig, at der opstår utilfredshed og konflikter med dine nærmeste, som du kunne have undgået.

Tid til en pause

Sørg for at tage dig regelmæssige pauser, så du ikke kører fast. Julen skal være afslappende, så husk at tage tid til dette. Der findes masser af gode lydbøger tilgængelige, så hvad med at slappe af i selskab med en god historie?

Du kan eventuelt undersøge Gratislydbog.dk for at finde en titel, som passer til det humør, som du er i. Her er der nemlig samlet en liste med tjenester, der har lydbøger i deres arsenal.

Se også:
  Gør madlavningen til en dyd

Vær klar på ændringer

Selvom du har lavet en god plan og ved, hvad du skal gøre, så opstår der tit noget, som vi ikke havde overvejet. Derfor bør du være klar over, at planen nok ikke kommer til at holde helt og i stedet være åben over for ændringer. Undgå at stresse over ting, der alligevel er ude af din kontrol.

Familietid

Find noget, som I kan være sammen om. Hvad med at samle familien og fortælle en god julefortælling for børnene, eller hvad med en god julefilm, som hele familien kan være sammen om? Det er forskelligt, hvad en familie holder af, men vi garanterer, at I kan finde noget, som I kan være fælles om.

Giv slip og vær nærværende

Som tidligere nævnt så handler julen om at tilbringe tid med dem, som vi holder af. Giv derfor slip og vær nærværende over for dem, som du holder af. Nyd den tid, som I har sammen og hav nogle dejlige dage i hinandens selskab.