Bedøm artiklen

I de senere år har F5-lånet udviklet sig til at være det foretrukne favoritlån. Dette, da bidragssatserne på den type lån er lavere end på andre flekslån. Det giver en bedre rentesikring. Renten på flekslån er steget de sidste år, men den ligger stadig på et lavt niveau. Renten har været på et lavt niveau og sågar været negativ, men den er nu steget en anelse og blevet positiv. De forbrugere, som skal have deres lån refinansieret nu, vil altså stadig få en betydelig besparelse. Det skriver Finans.dk.

Hvad er refinansiering?

En refinansiering betyder, at du bliver udsat for, at dit nuværende lån skal have en ny rente. Med andre ord kaldes det også for omlægning af lån. Hvis der er tale om flekslån, er det forskelligt fra lån til lån, hvornår der skal fastlægges en ny rente. De er nemlig inddelt i intervaller. Et F1-lån rentetilpasses hvert år, mens F3 sker hver 3. år og F5 hver 5. år. Inden der kommer en refinansieringsperiode, bør du forberede dig på, hvad du vil stille op, og hvad du har penge til. Sørg derfor for at holde godt øje med, hvornår lånet skal refinansieres, så du kan bruge tid på at forberede dig og på den måde gøre besparelser. Eller du kan se, hvad du kan spare på at refinansiere lån generelt. Til at klargøre dette, kan du se mere på refinansiering av lån med Sambla.no.

At refinansiere kan også være et slå flere lån sammen til et større lån og derved få bedre lånevilkår. Eller det kan være at flytte lånet til en anden bank, hvis det er mere fordelagtigt i forhold til renten. Man opnår mere gunstige vilkår og mere overblik over et lån end flere lån, hvormed det er en fordel for dig. Målet med refinansiering er at gøre lånet billigere og skabe et bedre overblik over dine udgifter med lånet, så du kan få ro med økonomien i hverdagen.

Se også:
  Har du brug for en advokat?

Hvilke lån kan refinansieres?

Der er flere forskellige lån, som kan refinansieres. Det er følgende lån:

  • Forbrugslån
  • Gæld generelt
  • Billån
  • Kreditlån
  • Flekslån

Har du for eksempel flere kreditlån eller andre former for mindre lån, kan det være en god idé at refinansiere disse for at spare penge. Ved at samle lånene i et lån, jo bedre. Da kan du opnå en lavere rente og undgå at betale flere gebyrer end nødvendigt. Det kan være vanskeligt at have kontrol over flere små lån fremfor et lån, som også taler for at refinansiere flere lån. Overordnet bør du refinansiere dine lån løbende, hvis du ønsker at spare penge.