Bedøm artiklen

Annonce

Der findes måder, hvor det er nærmest ulideligt at skulle spare penge, og hvor det påvirker din hverdag. Og så findes der måder, hvorpå du stort set ikke er påvirket af det.

Vi har sammen med Punktumcom, der til daglig driver sammenligningstjenesterne Scandilån og Netnaut, fundet frem til 3 måder hvorpå du kan spare penge, så du undgår at falde i lånefælden.

Det kan være tungt, når man skal leve af rugbrød fem gange om ugen og vender hver eneste øre for at få råd til årets sommerferie. Eller endnu værre hvis du ender med at skulle lånefinansiere sommerferien med dyre forbrugslån – kun for at opleve at komme tilbage til en endnu mere presset hverdag. Hvis du har prøvet det, så har du nok også overvejet. Mon ikke fandtes en måde, hvor du kunne lægge lidt til side hver måned uden at gå rundt og være i dårligt humør. Selvom det altid er sjovest at være økonomisk uafhængig, så kommer her tre måder, hvor du kan bruge færre penge.

Lav store portioner

Det er selvfølgelig ikke det mest banebrydende, der er blevet sagt. Men det gør bare en stor forskel i prisen på din mad, hvis du laver lidt større portioner. Fordelen er samtidig, at du sparer en masse tid, som du kan bruge på de ting, du måske ellers nedprioriterer.

Der er mange retter, som også er lækre dagen efter eller optøet. Kødsauce er selvfølgelig en klassiker, som du både kan smide i køleskabet eller putte i fryseren. Ellers kan du lave en stor omgang kartoffelmos, som også smager dejligt de næste par dage. Sørg for, at det ikke bliver kedeligt for dig selv, fx ved at pifte maden op med nye ingredienser eller smage.

Se også:
  Det skal du huske inden ferien

Kig efter tilbud

Selvom du har en indkøbsliste, så hold øje med gode tilbud i butikken. Supermarkederne har stort set altid forskellige tilbud på kød eller fisk af større portioner. Du skal selvfølgelig gå ud fra din seddel, men du kan overveje at gå en smule på kompromis, hvis de rigtige tilbud dukker op på din vej.

Det er bestemt ikke kun på kød, at der er noget at spare ved at kigge efter. Tager du et smut gennem ”spot” hylderne i butikken, vil du med stor sandsynlighed finde ingredienser eller ting, som du mangler. Vær dog stadig målrettet, så du ikke ender med at bruge endnu flere penge. Fordi du køber en masse unødvendige varer.

Udover tilbudsvarer vil der også være en del at spare, hvis du går efter kædernes egne mærker. Ofte er kvaliteten rigtig fin, og priserne er betydeligt lavere end ved de dyre mærker. Det gælder blandt andet ved ketchup, pasta, juice og leverpostej.

Brug din sunde fornuft

Der er skrevet tykke bøger og et hav af artikler af eksperter, som vil fortælle dig, hvordan du kan spare dine penge, så du får en sund økonomi. Mange af rådene er helt sikkert brugbare, ligesom ovenstående forhåbentlig kan være en lille hjælp på vejen. Det mest afgørende er dog stadig, at du bruger din fornuft og tænker rationelt med dine penge. Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal vende hver en øre, eller at du skal overtænke alting, så du ikke bruger for mange penge.

I bund og grund er det ikke så svært, hvis du bare dropper at bruge de helt dumme penge. Her er et par eksempler på noget, du måske kan undgå, hvis du bruger fornuften.

  • Café-kaffe. Det er selvfølgelig fint at gå på café med vennerne nogle gange. Måske behøver alle dine kopper kaffe bare ikke at være til en pris af 45 kroner.
  • Mellemmåltid på McDonalds. Alle kan blive fristet af duften, og måske får du lige lysten til at hente et par cheeseburgere og en cola med på vejen. Men er det nu nødvendigt, når du har mad om fem minutter derhjemme?
  • Flaskevand. Det er bare dumt at betale 20 kroner for en flaske helt almindelig vand. Du kunne have fyldt en flaske hjemme i køkkenet.