Bedøm artiklen

En renovering af din bolig er ofte et større og mere omfangsrigt projekt for de fleste. Dette betyder også, at det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, når din bolig trænger til en opfriskning. I denne guide præsenter vi en række finansieringsforslag til din kommende boligrenovering. Læs med her og bliv klogere på dine forskellige muligheder, hvor du får en række gode råd.

 

Gør det selv

Det er oftest ikke en billig affære at renovere sin bolig. Når både udgifter til materialer og arbejdskraft bliver lagt sammen, kan det hurtigt løbe op i mange penge. Der kan samtidig også opstå en række uforudsete udgifter.  Derfor er det vigtigt, at du har tænkt over finansieren af din renovering, før du går i gang.

Hvis du vil mindske omkostningerne til din kommende boligrenovering mest muligt, kan det være en billig mulighed at gøre det meste på egen hånd. Der er naturligvis en række områder, i forbindelse med renovering, hvor du har behov for professionel assistance. Overlad f.eks. boligens el-installationer til en faglært elektriker, der har forstand på det. Så undgår du at komme galt afsted.

Men der er altså også en lang række ting, som du selv kan klare uden problemer, herunder f.eks. nedrivning af køkken eller lettere malerarbejde.  Overvej i den forbindelse, hvilke opgaver, som du selv kan ordne og, hvilke du skal lade andre om. På den måde sikrer du samtidigt, at du kommer i mål med alle ting. Der er mange penge at spare i udgifter til håndværkere og materialer ved selv at tage arbejdshandskerne på og komme i sving.

Se også:
  Gør husets udeområderne flotte

 

Opret en opsparingskonto og følg et realistisk budget

En af de bedste måder at få råd til renoveringen af din bolig, er en solid opsparing. Hvis du opretter en målrettet opsparingskonto til dit renoveringsprojekt, er der gode muligheder for at få sparet sikkert op. Start i god tid med lægge penge til side og sørg for at få overført et fast beløb f.eks. hver måned.

En boligrenovering er som sagt et større projekt med mange ukendte aspekter i processer. Derfor er opsparingskontoen sjælden nok til at kunne dække hele finansieren af din boligrenovering. Af den grund er du også nødt til at få fastlagt et realistisk budget for projektet. Et overskueligt budget giver dig overblik over alle udgifter i forbindelse med renoveringen. Hvis du kender de fleste af udgifterne og tilhørende beløb på forhånd, bliver det langt nemmere at få råd i sidste ende.

 

Overvej et lån, hvis det er nødvendigt

Du kan også overveje om et lån, er den bedste løsning til at få råd til boligrenoveringen. Her har du både mulighed for at optage lån i banken eller online.  Der findes nemlig en lang række online låneudbydere på markedet i dag, der tilbyder forskellige typer af lån. Her kan du hurtigt og nemt optage et lån, og det kan derfor være en mulig løsning, hvis det skal gå hurtig, og du akut har brug for ekstra finansiering. Brug i den forbindelse de forskellige sammenligningstjenester, der er tilgængelige på nettet til at få overblik. Hvis du overvejer at finansiere din boligrenovering igennem lån, kan samlelån være noget for dig. Dette er en enkel lånemulighed, hvor du samler alle dine lån hos én enkel udbyder.

Se også:
  5 fede køkkenmaskiner

 

Dette skal du være opmærksom på, når du låner

Der er en række ting, som du bør være særlig opmærksom på, hvis du overvejer at optage lån. Du bør først og fremmest altid overveje betingelserne og de medfølgende konsekvenser ved et potentielt lån. Vær opmærksom på at de penge, som du låner, skal betales tilbage igen. Lån derfor aldrig flere penge end du har mulighed for at betale tilbage.

I dine lånedokumenter bør du undersøge lånets ÅOP, som er lånets årlige omkostninger i producent. Dette tal har nemlig stor betydning for, hvor mange penge du skal tilbage. Ønsker du at optage lån, bør du altid vurdere din økonomiske situation grundigt og i den forbindelse også overveje andre alternativer.