Bedøm artiklen

I forbindelse med blandt andet konstruktions- og byggearbejde samt i landbrug er der ofte brug for forskellige typer af trucks til at læsse. Det er uafhængigt af, om det er halmballer eller betonelementer, der skal løftes – fælles er, at der er brug for maskiner, der kan tage et tungt læs uden at være til fare for omgivelserne. Disse kvaliteter finder du blandt andet i en teleskoplæsser. Vælg en robust og pålidelig teleskoplæsser, der kan gøre dine arbejdsopgaver mulige, uden du skal til at kæmpe med dårlige palleløftere eller gaffeltrucks, der står mindre stabilt. Teleskoplæsseren har en lang rækkevidde og kan derfor nå godt op i højden, hvilket er yderst gavnligt, at man så slipper for at skulle fragte tunge ting op eller ned ad flere omgange.

Forskellige behov – forskellige arbejdshøjder

Der er stor forskel på, hvor teleskoplæsserne skal bruges. Det afspejler sig også i, hvilken maskine man bør vælge. Det er derfor muligt både at investere i læssere, der har en arbejdshøjde på op til otte eller ni meter, mens andre kan komme over 13 meter og dermed klare nogle løft i en højde, der er væsentligt længere oppe end andre. Der er ligeledes forskellige grænser for, hvor tunge løft, teleskopløfteren kan klare, men flere af maskinerne kan klare løft på fire tons eller mere, så det giver god mulighed for at få flyttet nærmest hvad det skulle være. De teleskoplæssere, der har den højeste arbejdshøjde er desuden udstyret med støtteben, der er med til at give øget stabilitet i arbejdet, så der ikke pludselig opstår uhensigtsmæssige situationer, hvor der kan komme ustabilitet i maskinen, mens den er i arbejde.

Se også:
  Fix dine stenslag, før de sluger dine penge

Det er desuden muligt at investere i forskelligt tilbehør til de forskellige teleskoplæssere. Med det rigtige udstyr kan du udvide teleskoplæsserens evner i alle tænkelige retninger, så du får mest muligt ud af den.