Bedøm artiklen

Det er altid en god idé at overveje, hvor meget energi man forbruger i dagligdagen. Det er nemlig bedre for miljøet, og der kan være mange penge at hente i det lange løb, hvis du nedsætter det årlige forbrug i hjemmet. En nem måde at gøre det på, er at spare på lyset. Herunder kan du læse tips til, hvordan du kan optimere dine lysforhold og nedsætte dit energiforbrug.

 

3 tips til at spare på lyset

  1. Brug bevægelsessensorer.

Med en bevægelsessensor tændes lyset, så snart du bevæger dig i et bestemt rum. Ligeledes slukkes lyset også, når sensoren ikke opfanger bevægelse. På denne måde kan man helt automatisk spare på lyset. Det er smart at placere sensorerne i rum, hvor man ikke opholder sig i lang tid. Det kan være på trapper, i gange og entréer eller udendørs som i for eksempel en carport eller en gårdsplads.

  1. Brug tænd-og-sluk-ure.

Hvis du har behov for, at der er lys på bestemte tidspunkter, så kan et tænd-og-sluk-ur hjælpe med dette. Man indstiller blot en timer, som automatisk tænder og slukker lyset. Dermed vil en lampe ikke stå tændt i længere tid end nødvendigt.

  1. Skift til LED-lys.

LED-lys har meget lavere energiforbrug end andre typer lyspærer. Du kan for eksempel installere LED-spots i køkkenet, garagen eller i et bryggers. LED-spots kan indbygges i loftet, så de lyser hele rummet op og ikke er i vejen for noget. Hvis du vil vide mere, så kan du læse om indbygningsspots her.

 

Vær opmærksom på dette

Bruger du bevægelsessensorer eller tænd-og-sluk-ure, så er det vigtigt at sikre sig, at de er beregnet til el-spare pærer. Tjek derfor indpakningen, eller spørg i butikken først. Derudover er det vigtigt at undersøge sensorernes elforbrug, da den bruger en smule el, selvom lyset er slukket. Forbruget må højst være 1 watt for en sonsor, når den er slukket.

Se også:
  Test af støvsugere kan hjælpe dig med at finde den rette model