Bedøm artiklen

Fugt. Det er ethvert hjems mareridt. For hvis du har fugt i hjemmet, som du ikke får fjernet ordentligt, så risikerer du at få skader i hjemmet. Fugt kan bl.a. medføre skimmelsvamp, hvilket er med til at forværre både lugt og luft i hjemmet. Dette kan især være problematiks, hvis du eller andre i boligen døjer med allergi eller andre vejrtrækningsproblemer. Desuden kan fugtskader være med til at nedbryde træet i boligen, hvilket er en større katastrofe. Men hvordan opstår fugtskader så? Og hvad kan man gøre for at undgå disse? Læs mere nedenfor, eller få hjælp til fugtskader i dit hjem.

Sådan kan du se, om du har fugt i hjemmet

Fugtskader opstår meget simpelt; nemlig når dit hjem er for fugtigt. Men hvordan ved man, om hjemmet trænger til at blive affugtet? Der er flere ting, du kan holde øje med, når du skal tjekke dette. Først og fremmest kan du tjekke dine vindueskarme. Døjer hjemmet med fugt, vil du ofte kunne se, at der dannes kondens i dine vindueskarme. Det er ikke unormalt, at der findes dug på ruderne, især om morgenen eller i de kolde tider. Det er dog et problem, hvis der dannes så meget kondens på dine ruder, at vandet samles i små pytter i karmen. Er det helt slemt, vil der være dannet mørke ringe i karmen, og dette er et tegn på, at skimmelsvamp lurer om hjørnet.

En anden årsag til fugt kan også være, at du ikke får luftet ordentligt ud. Døjer du ofte med, at hjemmet lugter dårligt eller muggent? Ja, så kan dette også være tegn på, at du døjer med et fugtproblem. Det er også en god indikator, hvis familien døjer meget med sygdom, allergi eller slim i halsen. Dette kan dog også skyldes andre årsager, men fugtskader vil som oftest være med til at forstærke sådanne symptomer. Hvad gør du så, hvis du har fugt i hjemmet?

Se også:
  Sådan kan du gøre din terrasse brugbar hele året rundt

Gode tips til at fjerne fugt i hjemmet

Der er flere gode råd til, hvordan du kan fjerne fugt i hjemmet. En god huskeregel er at lufte ud i hjemmet jævnligt. Mange døjer med fugt, fordi de ikke lufter godt nok ud. Det er især vigtigt i soveværelser, og disse bør luftes ud flere gange om dagen, således fugten ikke bliver hængende. Du bør desuden undgå at tørre tøj indenfor, da vasketøjet afgiver vand, hvilket fører til et fugtigere hjem. Vasketøjet bør tørres, hvor den fugtige luft ikke bliver hængende. F.eks. benytter mange sig af ventilator eller udluftning i badeværelset af samme princip. Du kan derfor med fordel tørre tøjet på badeværelset, hvis du har sådan et udluftningssystem. Du bør også gøre brug af emhætten under madlavning, da dette kan være med til at undgå fugtskader. Du bør også være opmærksom på, at temperaturen i hjemmet ikke skal være for høj, da dette kan være med til at danne kondens på ruderne og fugt i hjemmet. Følger du disse råd, så kan du være sikker på, at dit hjem bliver beskyttet mod fugt.