Konceptet sous vide stammer fra Frankrig, og er i sin helhed en teknik, hvor du tilbereder maden i vakuum pakkede poser. I denne artikel vil vi fortælle lidt om, hvorfor det er så godt, og hvordan du selv kan gøre det derhjemme.
I sin helhed er sous vide en måde at tilberede maden, om det er kød eller grøntsager, i en vakuumpose i et vandbad. Metoden sous vide betyder under vakuum og udtales ”su vit”. Metodens oprindelse i Frankrig har bredt sig verden rundt og er blevet særdeles populær i private hjem.
Hvordan laves vakuumpakket mad
Helt enkelt foregår processen ved at du pakker kød eller dine grøntsager i en vakuumpose som er beregnet til formålet. Herefter tilbereder du maden i et vandbad over længere tid. Når du tilbereder kød på denne måde, vil du efterfølgende brune kødet af på en pande eller på grillen for at opnå en stegeskorpe.
Metoden giver det møreste og meget velsmagende kød. Samtidigt kan du, når du laver mad efter sous vide metoden nemt styre tilberedning temperaturen af vandet. Denne kontrol giver dig en ensartet kvalitet i din madlavning.
Du kan tilberede mange forskellige retter med sous vide metoden, alt fra en culottesteg, en roastbeef eller kylling, mulighederne er næsten uendelige. Som tidligere nævnt kan grøntsager med fordel også tilberedes i en sous vide, kun din fantasi sætter grænser.
Hvorfor er sous vide så populært?
Sous vide metoden gør at maden smager af mere, grundet den måde den er tilberedt på. Saft og kraft bliver omkring det stykke kød eller de grøntsager du tilbereder. Kødet bliver ekstremt mørt i tilberedning processen, så det nærmest smelter på tungen.
Normalvis kan det være en besværlig proces at tilberede kød på en sådan måde at det er helt perfekt, men ved sous vide kan alle tilberede mad i topklasse. Selvom metoden lyder vanskelig og besværlig er den lige præcis det modsatte. Den er endda med til at gøre madlavningen lettere for dig.
Nu skal du bare i gang
Ønsker du også denne kulinariske oplevelse i dit eget køkken? Så skal du anskaffe dig din egen sous vide stav allerede i dag. Den kan nemt bestilles på nettet og leveres få dage senere klar til brug. Så er du klar til være mesterkok i dit eget køkken og imponere dine middagsgæster.
Held og lykke med sous vide oplevelsen