Bedøm artiklen

Billedvægge er blevet meget populære, når det kommer til boligindretning. Det skaber ro, harmoni og personlighed at samle dine plakater og billeder på en væg. Men inden du slår det første søm i væggen, bør du have en plan for, hvordan billederne skal placeres. Her får du den bedste guide til, hvordan du laver en smuk billedvæg.

 

Billedvæg step-by-step

  1. Når du har fundet dine smukke plakater og billeder, skal du finde ud af, hvor de skal hænge. Over sofaen i stuen? I entréen? Ved spisebordet? I soveværelset?
  2. Når væggen er valgt, skal den måles op. Du skal nemlig vide, hvor meget plads du har at gøre godt med. Skal billederne f.eks. hænge over sofaen, er det vigtigt, at der er lidt luft fra toppen af sofaen til bunden af billederne. Det giver samtidig et harmonisk udtryk, hvis der også er lidt luft mellem det øverste billede og loftet.
  3. Når du nu skal finde ud af, hvordan dine billeder skal placeres, kan du få et godt overblik ved at lægge de indrammede billeder på gulvet – sådan som de skal hænge på væggen. Beslut dig for om billederne skal røre hinanden eller adskilles. En god tommelfingerregel er, at hvis din billedevæg skal bestå af 3 eller flere billeder, så bør der være mellem 5 og 15 cm. mellem hver ramme.
  4. Start med at hænge det billede op, der er placeret øverst i midten. Når det er på plads, kan du bygge resten af billedvæggen ud fra det.

 

Plakaterne er det vigtigste

Selvom din billedvæg kommer til at hænge helt perfekt, kan det næsten være lige meget uden de rigtige billeder og plakater. Det er nemlig dem, der skal skabe det visuelle udtryk. Hos mynewart.dk finder du et stort udvalg af smukke malerier og rammer – perfekte til din nye billedvæg.

Se også:
  Design til bad og køkken fra Zone Denmark