Bedøm artiklen

Det er bestemt ingen hemmelighed, at en ordentlig nattesøvn er essentiel for at kunne fungere optimalt den følgende dag. Søvn er således uhyre vigtig, når det kommer til menneskelig livskvalitet, hvorfor sengen skal passe til dine behov. Det er imidlertid ikke altid lige let at finde frem til den rigtige seng. Hvis du læser med i denne lille købsguide, kan du forhåbentlig blive lidt klogere på markedet, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til investeringen i en ny seng.

Forskellige sengetyper

Som de fleste ved, kommer senge i mange forskellige udgaver. Den mest simple af disse må siges at være boksmadrassen, som består af en fjeder- og topmadras samt meder/ben. Det er en enkel sengetype, som til gengæld kan købes for relativt billige penge. Plansengen er også ganske enkel, da den består af ramme, bund og madras, hvilket giver stort set uendelige kombinationsmuligheder. Kontinentalsengen er på flere måder kongen af komfort, og den består af tre forskellige lag, hhv. boksmadras, springmadras og topmadras, hvilket også tilfører højde og et flot æstetisk udtryk i soveværelset. Leder du efter i senge i god kvalitet, kan du med fordel følge linket, og hvis du kigger med i det nedenstående, kan du læse mere om den sidste nævneværdige seng i form af elevationssengen.

Elevationen og dens fordele

Elevationssenge kommer med en bund med lameller samt spring- og topmadras. Sengen har en elektronisk motor, som gør det muligt at hæve hoved- og fodende efter behov. Elevationssengens helt store fordel skal også findes denne i denne henseende, da sengen giver mulighed for at tilpasse soveposition fuldkommen efter ønske. Det er især gavnligt for folk som kæmper med kropslige problemer/udfordringer, bl.a. i form af rygsmerter eller vand i benene i forbindelse med graviditet. Følg evt. linket her for en Auping elevationsseng, som er noget af det bedste på markedet.

Se også:
  Gør madlavningen til en dyd