5 (100%) 3 votes

Når nyforelskelsen lægger sig og hverdagen trænger sig på, er det vigtigt at huske at værne om kærligheden, hvis man ønsker at være sammen i mange år.

Her kommer nogle gode råd til, hvordan man løbende plejer sit parforhold.

Ingen parforhold er perfekte. Det kan vi vidst lige så godt slå fast til at begynde med.

Faktisk er accepten af netop dette faktum allerede et godt skridt på vejen. Det er heller ikke alle parforhold som starter med en vild forelskelse. Nogle gange oplever man at få benene fejet væk under sig – det som man ofte kalder kærlighed ved første blik, mens det andre gange tager længere tid at blive forelsket i folk. Den vigtige pointe her er, at der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at indlede et forhold. Alle mennesker er forskellige individer, og spændingsfelter og dynamikker mellem dem ligeså.

Giv plads til hinanden

Selvom man har været single længe, vænner man sig ofte hurtigt til at have en tæt relation til et andet menneske. Faktisk kan man godt gå hen og blive lidt afhængig af denne nærhed, blandt andet fordi forelskelse skaber et adrenalin-rush som giver os en stor lykkefølelse. En nyttig ting at huske i et nyt forhold er, at give plads til hinanden og værdsætte sin udenhinanden, i form af enten alenetid eller tid med vennerne. Bliver man helt indkapslet i tosomheden kommer man højst sandsynligt til at kede sig, eller bliver irritable på hinanden.

Selvstændighed er både sundt og nødvendigt, også når det kommer til svære perioder i ens liv. Selvfølgelig er det vigtigt at være der for hinanden gennem både op- og nedture, men forholdet kan let føles som en byrde, hvis man lægger ansvaret for ens velbefindende over på sin partner, eller omvendt.

Faktisk er er det bedste man kan gøre for sin partner at sørge for, at man selv har det godt og er i balance. På den måde kan man være den bedste udgave af sig selv og har mest muligt overskud til at klare de udfordringer, som er uundgåelige i nære relationer.

Se også:
  Find det rette spiritus til din næste fest på nettet

Respekt er også et vigtigt aspekt af et sundt parforhold. Det kræver af og til at man skal umage for at respektere hinandens forskelligheder, men det betaler sig i sidste ende.

Til sidst er det selvfølgelig vigtigt at blive ved med at prioritere hinanden og lave hyggelige ting sammen, så man ikke ender med at kede sig i rutinerne.

Det kan være de små ting som at gå ud og spise eller besøge nogle venner, eller man kan tage en rejse sammen.  Har man svært ved at få økonomien til at slå til, når man gerne vil lave noget hyggeligt med kæresten, er der heldigvis gode tilbud at finde hos fx Rabatkode ellos.