Bedøm artiklen

Rødvin i en boks, også kendt som papvin, har haft et lidt blakket ry, og vi har tidligere forbundet det med billige vine af knap så god kvalitet. Men går vi en tur i supermarkedets vinafdeling i dag, finder vi massevis af vine i bokse, eller Bag-in-Box, som emballagetypen hedder. Mange vinproducenter er nemlig begyndt at sælge deres kvalitetsvine tappet i en pose og derefter pakket i en boks, så der findes nu mange forskellige kvalitets Bag-in-Box vine på markedet.

 

Emballagen har en unik egenskab

Papvinen ser måske ikke så godt ud, som vin på en flot, blød, mørk flaske. Til gengæld er den mere praktisk. En papvin er let at tappe af, uanset om den står fremme på køkkenbordet eller gemt væk i et skab. Den har nemlig en tappehane monteret på posen inde i boksen, som bliver trukket frem og åbnet for, første gang der drikkes af vinen. De efterfølgende gange er det bare at holde vinglasset hen under hanen og tappe løs. Udover den praktiske tappehane har den knapt så elegante indpakning en anden, unik egenskab, der gør rødvin i en boks til et rigtig godt køb – vinen er fuldstændig beskyttet for lys inde i den mørke boks, hvilket er godt og vigtigt for vinens smag og holdbarhed. Derudover lukker posen omkring vinen al ilt ude, så vinen ikke ilter og derved bliver dårlig. Det er dog vigtigt at huske, at vinen ikke holder for evigt. Når forseglingen på tappehanen er brudt, kan ilt lige så stille sive ind, og vinen holder sig da cirka i fire uger.

Se også:
  Er hundehalsbånd med vibration eller stød en god træningsmetode?

 

Rødvin i boks til middagsselskabet

Skal der holdes middagsselskab, og skal der serveres mørkt kød, er god rødvin en essentiel del af middagsbordet. Der findes tusindvis af forskellige rødvine på markedet, og der er derfor noget for enhver smag og til alle slags madretter. Dog ser det ikke så flot ud at have en papvin stående på bordet under middagsselskabet, men har du alligevel fundet den perfekte papvin til formålet, kan denne let tappes på en karaffel, så den tager sig godt ud blandt retterne, bordpynten og gæsterne.Læs mere om god rødvin her.