Bedøm artiklen

De fleste har hørt om det at blive hacket og det er noget, som langt de fleste mennesker er bange for vil ske for dem selv. Nedenfor kan du læse mere om, hvad der kan ske, hvis du bliver hacket, både som privatperson og som virksomhed og hvordan du kan forhindre disse angreb.

Privatpersoner

Som privatperson kan man lynhurtigt blive hacket. For tiden er der rigtig mange hackere, som udsender falske e-mails til privatpersoner, hvor de udgiver sig for at være en virksomhed, som de ikke er. Et eksempel kan være, at nogle udgiver sig for at være fra Apple, hvor de skriver i den udsendte e-mail, at man har en regning liggende på Appstore, som man skal betale. Man vil her skulle klikke ind på et link, som man så skal indtaste sine oplysninger på. Hvis man her får indtastet sine kreditkortoplysninger, vil disse altså blive misbrugt. Hvis du finder ud af, at du er kommet til at gøre dette, skal du derfor lynhurtigt kontakte din bank således, at de kan spærre dit kort. Man kan ofte undgå at falde i fælden, hvis man dobbelttjekker om den påstand, som der står i e-mailen, er sand. Derudover skal man altid dobbelttjekke, hvad hjemmesiden hedder, hvor man skal indtaste oplysninger. Hedder denne ikke noget, som du har hørt om før, så skynd dig væk fra siden.

Virksomheder

Virksomheder kan også nemt blive hacket, men i større virksomheder vil der for det meste være markant sikkerhed, især hvis det er en virksomhed, som er i besiddelse af fortrolige oplysninger. Det er dog vigtigt, at man sørger for at vælge den bedste løsning på markedet i forhold til it sikkerhed til virksomheder, da der kan være meget stor forskel på, hvad de forskellige udbydere kan tilbyde. Hvis man som virksomhed bliver hacket, kan dette have en meget stor konsekvens, da man kan risikere at miste alle de oplysninger, som man har liggende og da man kan risikere at disse oplysninger bliver misbrugt.

Se også:
  Klapstole og stabelstole giver fleksible omgivelser på arbejdspladsen 

Digitale muligheder

De digitale muligheder bliver kun større og større i takt med den generelle teknologiske udvikling i hele verden. Hacking er derfor noget, som man bør øge sit fokus endnu mere mod, både som privatperson, men i særdeleshed også som virksomhed. På det seneste ses der for eksempel en tendens til, at hackere kan trænge ind på ens computer gennem ens webcam. Dette kan man forsøge at gardere sig mod ved at have noget siddende hen over ens webcam således, at denne form for hacking ikke vil være mulig. Generelt bør man altid holde sig opdateret omkring, hvilke nye metoder for hacking, som der træder frem, så man altid sikrer sig selv bedst muligt mod angreb.