Bedøm artiklen

Hvis man har mistet nogen, som står en nært, så vil man altid gå gennem en svær tid. Af denne grund skal alt det praktiske omkring begravelsen helst foregå så let og smertefrit som muligt. Det kan være svært at finde den helt rette bedemand og vide, hvad man skal have for øje. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du blandt andet bør se efter, når du skal vælge en bedemand.

Certificering

Bedemænd kan være certificeret gennem brancheorganisationen Danske Bedemænd. Der kan være forskel på bedemænd i forhold til, om de er certificeret eller ej. Det er altid en god ide at vælge en bedemand, der er certificeret, da du herved vil være mere sikker på, at kvaliteten af ydelserne er i orden. Dette skyldes, at en certificeret bedemand er uddannet og under kvalitetskontrol, hvorfor du sikres korrekt vejledning. En certificeret bedemand skal desuden have priser til at fremgå af deres hjemmeside, hvilket skal skabe mere gennemsigtighed for kunden.

Indhent tilbud

Som ved alle andre køb, er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige bedemænd. Man skal huske på, at en bedemand også er en sælger, hvorfor det er helt legitimt at undersøge, hvad de forskellige bedemænd kan tilbyde. Ring derfor rundt til flere forskellige eller hold et uforpligtende møde for at finde frem til, hvad dine muligheder er. Søger du på bedste bedemand Esbjerg, vil du hurtigt og gennemskueligt kunne finde frem til de forskellige muligheder.

Kemi

Hvis man står og skal arrangere en begravelse, så går man igennem en utrolig svær periode, som vil være præget af meget sorg. Derfor er det vigtigt at vælge en bedemand, som man føler, at man har god kemi med. Dette vil skabe tryghed og i det hele taget gøre processen nemmere. Af denne grund kan det være en god ide at mødes med de bedemænd, som du ønsker at indhente tilbud. På denne måde vil du nemlig hurtigt kunne mærke, om der er en god kemi mellem jer og om du føler dig tryg ved denne person.

Se også:
  Kuldebehandling – er det fremtiden?

Begravelseshjælp

I Danmark har vi en offentlig sektor, som i mange situationer stiller økonomisk hjælp til rådighed. I forbindelse med dødsfald, vil det også være muligt at få økonomisk hjælp gennem ens sygesikring. For at få begravelseshjælp kræver det derfor, at den afdøde havde en sygesikring. Derudover er der begrænsninger i forhold til, hvor stor en formue, som afdøde må have. Hvis afdøde var under 18 år, vil det altid være muligt at få begravelseshjælp. Du vil have mulighed for at få hjælpen udbetalt, når du har indsendt de dokumenter, som er nødvendige og når behandling af boet er afsluttet af skifteretten. Du kan læse mere på borger.dk.