Bedøm artiklen

Når man er barn, har man mange goder, som man mister, når man træder ind i voksenlivet som ansat i erhvervslivet. Det er bl.a. alle de mange ferier, som skolegangen indeholder, der frafalder. Har du børn, som har vinterferie i uge syv, hvor du skal arbejde, kan dette være en udfordring.

Pasningsordning

Fritidsinstitutioner og børnehaver har altid et tilbud om at passe børnene i feriedagene, hvilket du sandsynligvis godt er klar over, når du har børn i den alder. Men vil eller kan du af den ene eller anden grund ikke have børnene i pasningsordning samtlige dage, er der også andre muligheder for, hvad de kan bruge deres ferie på uden, at du behøver at bruge tid på at være sammen med dem i din arbejdstid. Du kan for eksempel gøre brug af din kommunes tilbud Aktiv Ferie. Ved at klikke her kan du bl.a. læse en artikel fra Vallensbæk Netavis om Aktiv Ferie i kommunen.

Aktiv Ferie

Vallensbæk er ikke landets eneste kommune med Aktiv Ferie-tilbuddet til børn. Det er et tiltag, som rigtig mange kommuner har taget til sig, netop fordi det både hjælper forældre og børn. Dine børn kan hygge sig dagen lang med aktiviteter, som de selv har været med til at vælge at deltage i. Samtidig kan du uforstyrret koncentrere dig om det arbejde, som du skal lave.

Ferie i fællesskab

Du har selvfølgelig også dine egne ferieuger at gøre godt med, og en af dem kan du vælge at bruge i uge 7, så du har ferie samme tidspunkt som dine børn. Dermed kan I bruge tiden sammen. Mange familier har det sjovt med at tage på skiferie i vinterferien, men det er ikke forkert at vælge at lave noget underholdende i Danmark i stedet. Tilbuddet om aktiv ferie er desuden også til i de fleste andre ferier.

Se også:
  Effektivitet er et nøgleord for alle virksomheder