Bedøm artiklen

Det blå lys fra skærme er ikke godt for os, og kan efter kun kort tids påvirkning gå hen og influere vores øjne. Det kan for eksempel være, at de bliver tørre og trætte, eller at du oplever gener såsom hovedpine eller nakkesmerter efter at have kigget ind i en skærm i en rum tid. Er det tilfældet, kan problemet i visse tilfælde løses med de rette tiltag.

Disse tiltag kan være gode for dig, der arbejder meget foran skærmen

Har du meget af såkaldt skærmarbejde, kan det være relevant for dig at overveje et eller flere tiltag, der kan lette de gener, du måske oplever i forbindelse med arbejdet. Tag for eksempel et kig på nedenstående liste:

  • Skærmbriller er en god løsning til dig, der sidder meget foran en skærm. Brillen laves specifikt til dig alt efter hvor tæt på skærmen, du sidder, samt eventuelle styrker. Skærmbriller kan med fordel fås med blue coating, som beskytter imod det blå lys.

  • Husk at tage pauser fra skærmen for at give dine øjne ro. Det kan for eksempel være ved at kigge langt ud imod horisonten af og til for på den måde at give øjnene hvile og variation.

  • Nogle kan også have gavn af helt lavpraktisk at reducere tiden brugt foran en skærm, hvor det er muligt. Print for eksempel vigtige dokumenter ud.

De rette løsninger kan være meget individuelle

Ikke to personer er ens, og også når det kommer til gener fra skærmarbejde kan der være stor forskel på, hvilke tiltag der er de rette at tage. I sidste ende er det dig selv, der må finde frem til, hvad du kan gøre.

Er du i tvivl, kan det altid betale sig at snakke med en optiker om problemet. Her kan du typisk også få foretaget en synsprøve.

Se også:
  Vil du sikre dit firma mod cyberangreb? Cyber security er løsningen