Bedøm artiklen

Du har sikkert før hørt ordet, teambuilding, men ved du egentlig, hvad det indebærer? Hvis ikke, så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvad teambuilding er, og hvordan teambuilding kan bruges i flere forskellige henseender. Teambuilding kan i høj grad være medvirkende til forene mennesker.

Hvad er teambuilding?

Teambuilding er primært noget, der bruges for at styrke et fællesskab. Det kan både være på arbejdspladsen, uddannelsen eller blandt venner og familie. Det er underordnet, hvilken sammenhæng teambuilding bruges i, fordi det er noget, som kan bruges i stort alle anledninger. Det kan eksempelvis bruges som en måde, hvorpå man kan motivere sine medarbejdere eller komme tættere på sine nye studiekammerater.

Hvad skyldes den øgede popularitet?

Der er flere årsager til, hvorfor teambuilding er blevet så populært, som det er i dag. Lad os tage udgangspunkt i teambuilding fra et arbejdsplads-perspektiv. En af årsagerne til at teambuilding er blevet så populært hænger sammen med, at teambuilding kan være medvirkende til at styrke kommunikationen, tilliden og tålmodigheden blandt medarbejderne. Disse tre egenskaber er noget, som der er relevante på enhver arbejdsplads.

Hvis medarbejderne kan lære at arbejde med disse tre egenskaber, uden for arbejdspladsen, kan det være, at de kan tage dem med over på arbejdspladsen. På den måde kan forholdet mellem medarbejderne styrkes, og der kan blive leveret bedre resultater i fremtiden.

Forskellige former for teambuilding

Der findes utallige former for teambuilding. I og med at der findes så mange forskellige former for teambuilding, er det muligt at tilpasse et teambuilding arrangement således, at det passer til de værdier, du ønsker der skal optimeres. Ofte er det ikke altafgørende, hvad arrangementet er, så længe medarbejderne får muligheden for at arbejde sammen om at løse en opgaven. Det er fællesskabet, som er det vigtigste aspekt i teambuilding.

Se også:
  Få mere balance i livet med denne guide