Bedøm artiklen

I Gladsaxe finder du noget ualmindeligt smuk natur. Meget af naturen er desuden beskyttet, hvorfor de er flotte og velbevarede. I og omkring Gladsaxe finder du derfor også nogle værdifulde naturtyper – heriblandt lysåbne landskaber med moser og enge samt store skovarealer. Her kan du gå en god lang tur, og du kan sige hej til nogle af de mange dyrearter, der bor her. Så læs mere her og lær meget mere om den smukke natur ved Gladsaxe.

Hvilke områder i Gladsaxe skal jeg besøge?

Nogle af de naturområder, du kan besøge ved Gladsaxe, er:

  • Bagsværd Sø og Lyngby Sø med omgivelse

  • Radiomarken

  • Bagsværd Søpark

  • Smør- og Fedtmosen

  • Høje Gladsaxe og Gyngemosen

Du har altså rig mulighed for at komme ud og trække noget frisk luft ned i dine lunger. Her kan du koble af fra din travle hverdag, og du kan helt selv bestemme, om du gør det med dig selv, nogle gode venner eller din familie. Uanset skal du i hvert fald nok få en god tur rig på oplevelser.

Hils på naturhestene i Høje Gladsaxe Park

Er du desuden helt vild med dyr, og især heste, kan du med fordel overveje at besøge hestefolden, der ligger i Høje Gladsaxe Park. Folden er altså beliggende i den sydlige del af byen, og her har du mulighed for at hilse på de søde heste. Og du kan helt selv bestemme, om du ønsker at hilse på dem inden- eller udenfor indhegningen. Du kan nemlig gå ind på folden og komme helt tæt på de smukke kreaturer. Du skal dog som tommelfingerregel holde dig minimum 30 meter væk fra hestene, da det er vilde heste.

Se også:
  Sådan kan du slå ventetid ihjel