Bedøm artiklen

Annonce

For dem med interesse for lokale seværdigheder i Vejles omegn er der masser af ting at fordybe sig omkring. Faktisk ligger Vejle i nærheden af adskillige historiske seværdigheder, som er meget kendte rundt i landet. Her er et par forslag til, hvad man kan se, hvis man har interesse for de ting, som sker lokalt i Vejle og omegn.

 

Jellingestenene

I den lille by Jelling, som ligger akkurat udenfor Vejle, kan man se et historisk monument med stor betydning for danmarkshistorien. Her er der naturligvis tale om Jellingestenene, som flere steder kaldes Danmarks dåbsattest. Jellingestenene er mere end 1000 år gamle og stammer helt tilbage fra den tid, hvor Gorm den Gamle blev den første konge for ét samlet dansk kongerige. Hvad der står på stenene, er blevet skrevet af Gorm den Gamle, og de kan siges at være symbol på, hvornår Danmark for første gang nævnes som et land. Derudover skrives der også på stenene om en tid, hvor man finder de første tegn på Harald Blåtands indførelse af kristendommen i Danmark.

I alt er der blot tale om to sten, som står placeret udenfor Jelling Kirke. I dag forsøger man bedst muligt at bevare stenene, hvilket er grunden til, at stenene er gemt bag store glaspartier, således at de er beskyttet imod vind, vejr og turisters slid på stenene.

 

Legoland

Når det kommer til snakken om seværdigheder i nærheden af Vejle, så er Legoland naturligvis ikke til at komme udenom. Det verdenskendte danske brand LEGO, som alle danskere kender, har deres helt egen forlystelsespark, der ligger placeret i Billund. Legoland er en af Danmarks største turistattraktioner, og igennem parkens 50-årige levetid har der været mere end 50 millioner besøgende gæster. Legoland byder på adskillige attraktioner både for store og små, som spænder mellem alt lige fra vilde rutsjebaner til rolige legepladser. Desuden har man også mulighed for at finde et sted, hvor man kan nyde en stille frokost i parken, som man enten selv kan medbringe eller købe hos en af Legolands mange spisesteder.

Se også:
  3 fede surf-destinationer for begyndere