Bedøm artiklen

For en guitarist er guitaren nærmest lig ens personlighed, og derfor er det ofte også meget svært at beslutte sig for, hvilken guitar man skal vælge, næste gang man skal have en ny. Hvilken model er bedst? Har den, den rigtige lyd i forhold til min gamle guitar? Ønsker jeg, at den skal kunne noget nyt? Vil det forbedre min spillestil med en anden model end min nuværende? Disse spørgsmål er ofte nogle af dem, guitaristen har med sig, når der skal investeres i en ny guitar.
Den oprindelige guitar er den spanske guitar, og det er derfor også denne, som mange guitarister ser som deres foretrukne guitar. Nogle mener at den spanske guitar er den eneste, der har den ’rigtige’ lyd. Der findes dog forskellige modeller af den spanske guitar. Og det er derfor også en rigtig god idé at kende disse forskelle for, at kunne vælge den bedste guitar til ens behov og ønsker. Det er blandt andet træsorten, der er vigtig, når du vælger guitar. Både for at den skal have den rigtige klang, men også for at den er nem at spille på.

C-series, CK-series eller José Ribera? Kend forskellen

Guitarer i enten C- eller CK-series modellen bliver ofte valgt af nybegyndere, da de er lette at spille på og tilmeld er billige. Derudover er det også muligt at få en C-series guitar med smal hals, så det er lettere for folk med kortere fingre at spille på den. De andre spanske guitarer med almindeligt gribebræt er 7 mm bredere end dem med smal hals. Der kan derfor undgås en junior guitar.
En José Ribera guitar er derimod anbefalet af musikundervisere til både elever men også professionelle musikere. Grunden til dette er, at guitaren er utrolig nem at spille på, og der ikke er gået på kompromis i forhold til trætype på både dæk og siderne. Guitaren har derfor en rigtig god klang, men er også ofte en smule dyre.

Se også:
  Disse tre spil for voksne kan spilles uden en partner

Det er dog i sidste ende guitaristen, der skal vælge, hvilken guitar der føles og ikke mindst lyder rigtig for vedkommende.