4.5 (90%) 8 votes

Annonce

Skal du ud og backpacke i den nærmeste fremtid? Så kan det være meget smart at have sat på plads hvad du skal have med. Der er mange ting, som man ikke gider at mangler, når man er afsted på sådan en tur. Det behøver ikke at være svært, som backpacker!

Vi har i bunden af vores side lavet en skabelon til pakkelisten, som du snildt kan benytte dig af, hvis at du ikke ved hvor du skal starte. Har du allerede været afsted på en tur og kan du se at vi mangler ting på listen? Så må du meget gerne kontakte os, så vi kan hjælpe flere backpackere i fremtiden.

Generelt information til din backpacker rejse

Vælg den rigtige rygsæk for dig

Står du og skal ud på dit livs rejse som backpacker, så er noget af det allervigtigste at, du finder den rigtige rygsæk. Rygsækken er et meget essentielt redskab som skal kunne rumme alle dine ting under hele turen. Du har din rygsæk med dig over alt og derfor er der nogle vigtige faktorer som spiller ind når du skal vælge din rygsæk. Disse faktorer vil blive beskrevet herunder.

Rygsækstørrelse

Det er super vigtigt du finder en rygsæk som passer præcist til dig og dine behov. Det kan være en fordel at finde en rygsæk som passer til netop dine proportioner. Det er ikke optimalt at have en rygsæk der går langt op over dit hoved eller en rygsæk som får dig til at vælte bagover. Det er muligt at finde rygsække som er designet til kvinder da de ofte har smallere skuldrer, en kortere torso og bredere hofter. Det er ikke nødvendigvis vigtigt at man som kvinde vælger en rygsæk som er beregnet til kvinder men det kan være en fordel og det vil højst sandsynligt gavne dig og din krop på rejsen.

Mange erfarende backpackers anbefaler at man har en rygsæk mellem 35 til 60 L, alt efter hvad man har behov for. Ofte ses det at der bruges rygsække omkring 40L som giver dig den plads der er nødvendig til din backpackerrejse.

Mindre rygsæk – dagstaske

Udover din store rygsæk, anbefales det kraftigt at man medbringer en mindre rygsæk til dagsture eller når du skal sidde i en bus i flere timer. Det er nemlig ikke altid du får lov til at medbringe din store rygsæk med ind i bussen også er det altså rigtigt træls at dine snacks eller myggestift ligger nede under bussen. Eller måske skal du ud og se et gammelt tempel, hvor det er umuligt at have en stor rygsæk med. Den mindre dagstaske giver dig muligheden for at pakke nogle af de ting ned du skal bruge i løbet af en dag, så du ikke skal slæbe rundt på 20 unødvendige kg den dag.

Mange anbefaler en Haglöfs tight pro XL som en mindre rygsæk til dagsture. Den har været bestseller i mange år og er beregnet til rejsebrug. Den er lavet i slidstærke materialer som sikre en længere levetid og tasken er designet med praktiske funktioner både til optimal støtte og nem organisering.

Derudover kan det være smart at anskaffe sig en bæltetaske, hvor du kan have alle de mest nødvendige genstande i.

Mange rum giver dig muligheder

En anden ting der er vigtigt at kigge på når du skal finde din perfekte rygsæk, er en rygsæk med mange rum. Rygsækken kommer til at være dit hjem i en lang periode og derfor er det meget lettere at kunne have styr på dine ting, via de mange rum. Er rygsækken indrettet med mange rum, giver det dig muligheden for at kunne opdele dine ting i kategorier. Det kan for eksempel være at du har dine toiletsager et sted, dit tøj et andet sted og dine sko i et helt tredje rum. Det er en klart fordel hvis der er mange rum i rygsækken så du undgår at ødelægge dit udstyr under rejsen fordi det hele ligger ovenpå hinanden.
Det er en god ide at have rum bør kunne lukkes med lynlås for at sikre at dine ting ikke bliver tabt og er ordentligt beskyttet.

Tænk på vægten

Det er altid en fordel hvis det er muligt at finde en rygsæk som vejer mindst muligt. Det er vigtigt at du vælger at bruge dine kilo i rygsækken på dine ting i stedet for at selve rygsækken vejer halvdelen af hvad du kan bære. Selvfølgelig skal din rygsæk kunne holde til noget og derfor ikke bare være lavet at lette materialer som går hurtigt i stykker. Så find en rygsæk som har en vægt der passer til dens funktionalitet og er holdbar til at hver. Der må ikke spares på de nødvendige funktioner i forbindelse med rygsækken, så forvent at rygsækken vejer i mellem 1,5 til 2 kg.

Se også:
  De bedste tips til, hvordan du får en fantastisk dag i eventyrlige Odense

Er du vandtæt?

Det er aldrig til at vide hvordan vejret kommer til at blive på din rejse. Måske skal du gennem flere lande med forskellige klimaforhold, så vælg en rygsæk der er vandtæt, så du undgår at alle dine ting bliver gennemblødt og ødelagt. Når du først er kommet afsted kan det være svært at skulle til at anskaffe en ny rygsæk for der vandtæt. Udover at det er en klart fordel at have en vandtæt rygsæk, så rådes du også til at anskaffe et regnslag som kan sættes udover din taske. Regnslaget kan tage ekstra mængder regn og kan beskytte de ting du evt. vælger at lade hænge ude på den anden side af rygsækken. Regnslaget vejer ikke det store og kan også bruges til at pakke andre ting ind undervejs.

Ventilation i ryggen

Når du skal drage rundt med din rygsæk på ryggen i flere timer af gangen, er det en god ide at have en rygsæk med en god ventilation i form af luft mellem din ryg og rygsækken. Hvis rygsækken sidder tæt kommer du hurtigt til at mærke svede rende ned af ryggen, hvilket kan være ulækkert og træls i længere perioder. Selvfølgelig kan man ikke undgå at man vil svede hvis du vandre rundt i junglen eller andre topiske steder, så sørger for at give dig selv de bedste forudsætninger for din tur. Hav god plads mellem ryggen og rygsækken og vælg for eksempel en rygsæk hvor der er ventilationsruller indbygget i stykket af rygsækken der sidder mod din ryg.

Godt kamera når du rejser

Vælg de rigtige gadgets til din rejse

En pandelampe kan være fornuftigt

Mange erfarer at en pandelampe er uundværlig for alle der backpacker. Den sættes i pande med en elestik om hovedet og lyser der hvor du kigger hen. På den måde er dine hænder frie, så hvis du er i gang med at sætte telt op i mørke eller skal studere et kort, er du ikke besværet af at skulle holde en lygte. Der er mange modeller på markedet som har hver sin fordel, men sørg for at finde en som lever op til dine krav, ønsker og behov.

En Power Bank kan redde din dag!

I den tid vi lever i nu, hvor verden er fyldt med elektronik, kan du næsten ikke leve uden strøm. Derfor er power bank en genial opfindelse for dig der rejser rundt hvor strømstik ikke hænger på træerne. Den er for mange helt uundværlig, da de kan lade telefoner, kamera og andet elektronisk udstyr op. Det er muligt at få power banks med indbygget solceller så den selv kan lade sig op via solen. Der findes også modeller der er vandtæt så du kan undgå at den måske bliver ødelagt på din tur. Det er op til dig selv hvor mange penge du ønsker at bruge på en power bank og hvad du mener du har behov for.

Du kan altid bruge en telefon og et godt kamera

Det er en god ide at medbringe en telefon når du skal rejse ud i verden. Så kan du komme i kontakt med resten af verden hvis du skulle få brug for det, og det kan være din redning i nødstilfælde. Det er op til dig selv om du vil tage din smartphone med eller finde en gammel telefon som ikke så let tager skade eller er for dyr at miste. Fordelen ved at medbringe din smartphone er at, der er mange andre funktioner indbygget som for eksempel kamera, lygte, kort og kompas.

Minderne fra din tur vil aldrig ligge gemt hvor du kan huske dem, men det gør det svært at vise andre hvad du har oplevet på dit livs rejse. Du kan derfor vælge at medbringe et lille kamera hvor du kan tage en masse billeder af flotte udsigter eller sjove oplevelser. Sørg for ikke at medbringe et kamera der ligger i den dyre ende af prisklassen, da man miste ting undervejs. Så nøjes måske med et som er en pris og kan tage okay billeder.

Se også:
  Er du også træt af at spise kedeligt brød?

Mange benytter sig af GoPro på deres ture, grundet de mange funktioner. Det kan bruges under vand eller spændes til hovedet og filme. Det tager nogle flotte billeder i god kvalitet og fylder ikke så meget i din rygsæk. GoPro kan for nogen godt være et ret dyrt kamera, men mange anbefaler alligevel at det er det man vælger. Måske kan dig og din rejsemakker dele prisen, da det heller ikke er nødvendigt at have to.

Det siger sig selv at hvis man medbringer telefoner, kamera og andet elektronik og bruger det flittigt, vil det på et tidspunkt have behov for at blive ladet op. Så medbring dine opladere og batterier til dine elektriske apparater. Man kan i mange butikker og specialforretninger købe en multilader som har forskellige udgange men samlet i en indgang. På den måde kan du nøjes med en lader til alt. Så slipper du for et totalt kaos af ledninger som ligger viklet sammen i din rygsæk.

Toilet i naturen på backpack turen

Den personlige pleje er vigtig

De “hårde” toiletsager

Medbring en normal tandbørste, som kan holde til at ligge presset sammen i en taske. Derudover rådes du til kun at nøjes med en lille tandpasta, som kan dække dit behov de første par dage. Det ikke nødvendigt at slæbe den store tube med fra start. Du kan sagtens få tandpasta i andre lande. Der kan du vælge at investerer i en normal tube tandpasta eller fortsat nøjes med de små praktiske tuber.

Den er en god ide at medbringe pincet og neglesaks da du aldrig ved om du får en splint i hånden eller får brug for at klippe tåneglene så dine tær ikke gør ondt i dine vandresko på nogle af de lange ture. Man kan enden købe det separat eller i et set hvor begge ting er i én. Det er en lille ting men kan have stor betydning for din tur.

Medbring en skraber du kan bruge flere gange til dine ben og nøjes med 1-2 engang skraber til intime steder og under armene. Det er også muligt at købe flere på din tur hvis du skulle føle behov for nye. Ellers prøve at vask dem godt efter brug, så kan de oftest godt bruges flere gange uden de hverken er dårlige eller ulækre. Det er super behageligt at man kan føle dig ren på ens tur og for mange hjælper det at barbere sig så de føler deres hygiejne er i top.

De flydende toiletsager

Uanset hvor du rejser hen, er det en god ide at enden medbringe en solcreme eller anskaffe dig en på turen. Solen skinner altid men styrken kan afhænge af hvor du er. Så selv om du vandre rundt hvor solen måske ikke altid er fremme, kan du alligevel godt blive lidt rød. Så medbring det for en sikkerhedsskyld. Derudover er det også en gods ide at medbringe ganske almindelig fugtighedscreme til at give din hud den bedste forudsætning for at klare din rejse. Vind og vejr kan være hårdt mod huden og har derfor brug for pleje. Især hvis du skifter mellem flere klimaer, så sikre du dig at din hud ikke tager skade og irriterer dig i mens du oplever verden.

Det er ikke nødvendigt at slæbe diverse hårprodukter og sæber med, når du skal vandre rundt med din rygsæk. Nøjes med at købe en shampoo som du også kan vaske kroppen i. På den måde kan du slippe med kun at have en beholder med i rygsækken. Husk shampoo også kan købes undervejs som mange andre ting.

Deodorant er lyn badet der kan redde de fleste fra en travlig lugt af sved. Så selvfølgelig er det en god ide at medbringe en deodorant på din tur. På den måde kan du hurtigt gå fra at lugte til at dufte hvis du ikke har mulighed for at tage et bad eller vaske dig. Der findes deodoranter i små rejseudgaver som man sagtens kan medbringe men de kan hurtig tømmes. Det er muligt at købe en ny undervejs men ellers overvej om det ikke godt kan betale sig at tage en i normal størrelse med. Det er eb smagssag om man er til spray eller rolle, så vælg den du finder bedst for dig.

Se også:
  Den perfekte date night med kæresten

Når du rejser kommer du hurtigt i kontakt med mange overflader som ikke altid er helt rene og kan hurtigt efterlade mange baktier på dine hænder. Medbring derfor håndsprit så du hurtigt kan rense dine hænder. Hånddesinfektion dræber de mikroorganismer som kan give dig ubehagelige overraskelser på din tur.

Husk at du ikke må have mere en 100 ml i håndbagagen, hvis at du flyver.

Vigtigt at huske for pigerne

Til tøser og langhårede fyre er det en god ide at medbringe en børste til de lange lokker. Der er ikke noget værre end filteret hår som ikke kan sættes. Man kan i mange større supermarkeder eller butikker som Tiger og Normal købe en børste hvor der er indbygget spejl i børsten. Den kan foldes sammen som en lille firkantet æske så den intet fylder og kan let flippes ud når man skal sætte hår eller blot kigge sig selv i spejlet.

Medbring tamponer til de første par gange du kommer til at skulle bruge dem eller kan du højst sandsynligt købe flere i supermarkederne rundt omkring. Det er heldigvis ikke en ting der vejer så meget i den rygsæk men de kan hurtigt komme til at fylde. Måske overvej om du kan nøjes med bind, da de er flade om fylder meget mindre.

Backpacker på et bjerg

10 tips til din backpacker pakning, der gør det nemmere at komme til tops af bjerget

1. Tunge ting i bunden
2. Tilgængeligheden i tasken
3. Pak dine ting i poser
4. Sortér dit tøj
5. Faste pladser i tasken
6. Flerfunktionelt tøj
7. Småting for sig
8. Beskyt din taske
9. Styr dit underlag
10. Indstil stropperne

VIGTIGT FØR AFREJSE

– Undersøg om visum er påkrævet
– Tjek om dit pas er gyldigt 6 mdr. efter hjemkomst
– Tegn en relevant rejseforsikring
– Evt. få udstedt et internationalt kørekort
– Husk kontanter og Credit Cards
– E-mail billetter, forsikring og andre vigtige dokumenter (og efterlad kopi hjemme ved familie)

 

Pak til din backpacker rejse

Find alt du skal bruge i pakkelisten herunder

Du kan også downloade din personlige pakkeliste skabelon her

Mand: Pakkelisten til mænd

Kvinde: Pakkelisten til kvinder

1) Hav oppakningen på plads

▢ Din backpacker rygsæk, hvor du har alle dine vigtigste ting samlet.
▢ Mindre rygsæk til dagsture, flyrejser og busture.

2) Noget af det, som man aldrig vil glemme er de vigtige papirer

▢ Pas
▢ Penge, kontanter og kort (Visa-dankort, gerne et ekstra gemt et andet sted i rygsækken)
▢ Forsikringer og sygesikringsbevis
▢ Diverse billetter til fly, tog osv. (gerne en ekstra kopi)
▢ Vaccinationsattest
▢ Internationalt kørekort

3) Find det rigtige tøj frem til turen!

Kvinde;
▢ Toppe/bluser
▢ Varme trøjer
▢ Lange bukser
▢ Shorts
▢ Sportstøj
▢ BH’er
▢ Underbukser
▢ Bikini
▢ Sokker
▢ Skiundertøj
▢ Skaljakke (vand og vindtæt)

Mand;
▢ T-shirts
▢ Varme trøjer
▢ Lange bukser
▢ Shorts
▢ Sportstøj
▢ Underbukser
▢ Badebukser
▢ Sokker
▢ Skiundertøj
▢ Skaljakke (vand og vindtæt)

4) Gadgets, som for alvor skal i brug

▢ Pandelampe
▢ Power bank
▢ Telefon
▢ Kamera og/eller GoPro
▢ Opladere samt batterier
▢ Transformer (Universal rejse adapter)

5) Husk de vigtigste toiletsager fra starten af

▢ Håndsprit
▢ Tandbørste og tandpasta
▢ Solcreme og fugtighedscreme
▢ Sæbe og shampoo i én
▢ Deo
▢ Børste
▢ Pincet og neglesaks
▢ Skraber
▢ Hurtigtørrende håndklæde (Micro fiber)
▢ Tamponer (kvinde)

6) Diverse sager til dit backpacker eventyr

▢ Medicin, recepter
▢ Førstehjælp kid
▢ Smertestillende piller til hoved og mave
▢ Dagbog og kuglepen
▢ Solbriller

7) Sko til alle turens aspekter

▢ Et par solide vandresko
▢ Et par gode klipklapper
▢ Et par luftige sandaler eller sko

8) Praktiske ting og sager, som kan komme til god gavn på rejsen

▢ Poser
▢ Tørresnor og klemmer
▢ Regnslag (knælangt)
▢ Bestik
▢ Myggenet

9) Yderligere ting, som kunne komme dig til gavn på din rejse

▢ Pengebælte der kan sidde under tøjet.
▢ Hat eller kasket
▢ Høretelefoner eller højtaler

Godt tip

Lad vær med at slæbe det hele med hjemmefra på engang, køb resten eller mere når du ankommer eller for brug for det. For eksempel myggespray eller shampoo.