4.7 (93.33%) 3 votes

Annonce

Du har måske boet i din lejlighed eller dit hjem i mange år og synes tingene er ved at blive lidt kedelige og gamle. Væggene er efterhånden blevet mere råhvide end hvide, sofaen er sunket sammen, højtalerne skratter og lamperne gør rummet mere mørkt end lyst.

Så er det måske tid til at få noget nyt energi og mere liv ind i dit hjem. Alle vil gerne have en frisk og hyggelig fornemmelse, når de træder ind i deres hjem. En fornemmelse af at føle sig hjemme er desværre ikke noget alle har. Derfor giver vi dig her nogle ideer til hvordan du kan give dig selv denne fornemmelse.

Du kan nemt pifte dit hjem op ved hjælp af nogle få steps. Læs med i artiklen her, for at finde ud af hvordan du kan give dit hjem noget mere glæde.

 

Forny elektronikken i hjemmet

I hverdagen bruger man efterhånden mere og mere elektronik end man lige tænker over. Det er blevet en fast del af de daglige rutiner, hvilke også betyder at det skal virke optimalt. Når man er færdig med aftensmaden, skal opvaskemaskinen helst virke, så der ikke skal bruges en halv time på opvasken. Så er der nemlig mere tid til at flyde ud på sofaen foran det fjernsyn som også helst skulle kunne vise dig nyhederne i en forholdsvis ordentlig kvalitet.

Så hvis det gamle skidt er ved at være slidt, er det måske en god ide at skifte det ud. Det er ikke nødvendigt at skulle skifte alt på en gang og slet ikke hele tiden, men når ovnen ikke virker, så det på tide at finde en ny. Hos www.wupti.dk kan du finde et kæmpe udvalg af elektronik til hjemmet. Er det blevet flimmerkassens tur til en udskiftning, så er der mange muligheder og udvalget er kæmpe.

Hvad skal du være opmærksom på?

Noget du skal være opmærksom på når du skal finde et nyt tv, er hvilken skærmstørrelse du har brug for. Hvad passer hjemme i din stue, og hvor skal det stå placeret. Måske ser det fedt ud med en kæmpe skærm men hvis du kun sidder 2-3 meter væk i sofaen, så er det ikke nødvendigt med 55”. Overvej også hvad der er vigtigt for dig, et strømbesparende tv, et prisbilligt tv eller et tv der er perfekt til sport. Disse faktorer kan du få meget mere råd og vejledning om på Wupti.

Generelt, når du skal have nyt elektronik til hjemmet, så overvej om det er sundt for din økonomi. Dette gælder både pris for selve produktet men også om det er et økonomivenligt produkt i forhold til strøm. Dit gamle køleskab sluger sikkert en masse strøm, så når du alligevel vil skifte det ud, så vælg et der ikke vil koste der flere penge end hvad det gamle vil gøre. Det skal helst ikke være en større udgift end højst nødvendigt.

For at pifte hjemmet op, kan du tilføje et par lækre højtalere i køkkenet, spisestuen og stuen. Det giver et gennemført look, og giver dig glæden af god musik uanset hvor du er. Der findes mange forskellige, som kan passe netop til din stil, uanset om du ønsker små og diskrete højtalere, eller højtalere der gerne må vises frem. Det er en lækker detalje og kan for mange være en vigtigt del af dagligdagen at de kan lytte til skøn musik imens de laver aftensmaden med familien.

Tænk på belysningen i hjemmet

 

Lys kan gøre hjemmet let og friskt

Lys kan gøre en verden til forskel i et hjem. Et godt belyst hjem kan gøre hjemmet mere indbydende. Er du en af dem, som arbejder hjemme, så kan det også være med til at give dig et bedre arbejdsmiljø. Lys hjælper nemlig din hjerne med at holde sig vågen, hvilket betyder, at du har nemmere ved at arbejde.
Det betyder dog også, at lys kan gøre din søvn værre. Faktisk er det bevist at din søvnrytme er bedre, hvis at du lægger mobilen fra dig inden sengetid.

Se også:
  Når drømmebrylluppet kræver økonomisk planlægning

Lamper kan give din bolig personlig stil. Det er blevet utrolig let at personlig gøre dit hjem ved hjælp fra belysning. Det kunne blandt andet være, at du benyttede dig af Phillips Hue pærer og lamper. Gør du det, så kan du helt selv bestemme, hvilken farve lys, der skal være i dit hjem. Disse pærer kan ligeledes hjælpe din søvn med at blive bedre.

Mange lamper er lavet til at dæmpe lyset jo længere aftenen skrider hen. Dette hjælper dit naturlige ur med at fortælle dig, at du snart skal sove.

Vil du personliggøre hjemmet med lys?

Vil du blot personliggøre dit hjem med lamper, så har du også rigeligt med muligheder. Det behøver ikke at være dyrt, hvis at du skal have nye lamper. Faktisk er der flere producenter, som leverer et ganske fint produkt til få penge. På den måde har du rig mulighed for at skifte dine lamper ud nogle gange før at du bestemmer dig.

Uanset hvilke typer belysning, som du er på udkig efter, så er det vigtigt at finde en god løsning. En løsning som  Find et stort udvalg af lamper her, hvis at du er ude efter et stort udvalg af lamper. Siden indeholder billige lamper, smart home løsninger og meget mere.

 

Skift placering af møbleringen i hjemmet

Efter mange år med samme sofaopstilling og spisebordet der står helt op til væggen, så prøv at lav forandringer i dit hjem. Flyt rundt på møblerne for at skabe et helt nyt rum med lys og plads. Du vil ret hurtigt opdage at selv små forandringer, som at bytte rundt på sofaen og lænestolen, vil gøre rummet helt anderledes.

Sådan giber du det an

Hvis du har svært ved lige at kunne forestille dig hvordan det vil ende eller du ikke lige ved hvordan du vil stille det hele, så prøv at lave en skitse. Brug lidt tid på din planlægning, klip evt. nogle figurer ud af dine forskellige møbler og ryk dem rundt på din skitse. Ved at flytte det rundt på skitsen sparer du en masse tid og kræfter på ikke at skulle flytte sofaen 4 gange før du finder den rigtige plads.

Hvis du alligevel ikke helt synes det har givet nok til dit hjem, så overvej om du måske vil investerer i en ny sofa eller et nyt spisebord. Hvis et møbel har været brugt i mange år og efterhånden ikke er så meget værd, så giv dig selv den glæde og købe noget nyt. Du man måske endda sælge det gamle møbel og tjene en lille slat til et nyt møbel. Så tag nogle billeder og smid det på facebook eller den blå avis. Når du er på udkig efter et nyt møbel, for eksempel en ny sofa, så tjek dine muligheder.

Der er mange steder online hvor du kan finde en sofa som passer lige til dine ønsker. Hos Wupti kan du finde et kæmpe udvalg af møbler og andre produkter som elektronik, hvidevarer og haveudstyr. De har fri og hurtig levering, så du ikke skal bekymre dig om at få din nye sofa most ind i din familiebil. Der er derudover 14 dages returret og 2 års reklamationsret, hvis der skulle være nogen problemer med dit produkt. Det kan måske blive nødvendigt for dig en dag, så tag den service med når du handler hos Wupti – De har endda langt flere ting end man lige regner med, tjek selv på hjemmesiden.

Se også:
  3 områder hvor det er fedt at få hjælp af professionelle i hjemmet

Hvordan placerer du dine møbler?

 

Giv væggene nyt liv ved at ændre udsmykningen

Kender du det, når væggene har set ens ud i 5 år? Det tror vi at der er mange, som gør, men det er tid til at sætte en stopper for det. Du kan hurtigt give din bolig et udtryk ved at skifte indholdet på dine vægge ud. Dette er faktisk også en af de nemmeste måder at pifte hjemmet op på.

Sømmene til billederne er der og hylderne hænger der sikkert allerede. Hvis dette er tilfældet, så kan det ikke blive meget nemmere. Det eneste du skal gøre er at gå i den lokale butik, som sælger alt godt til boligen og finde dig et maleri eller lignende.

En anden mulighed er også, at du kunne begynde at blive en smule kreativ. Køb dig et maleri, noget maling og nogle pensler. Så har du taget det første skridt mod en personlig og anderledes bolig. Find din inspiration fra andre malerier, som du har fundet interessant.

Har du lyst til der skal ske noget helt nyt, så er Wallstickers en ny og moderne måde at dekorer dit hjem på. Wallstickers er et godt alternativ til malerier og familiebilleder, hvis du ikke ønsker at moster Oda skal hænge overalt i stuen. Du skal blot vælge lige hvad du ønsker der skal hænge på din væg, det kan være alt fra et citat om livsglæde til et moderne verdenskort. Wallstickers er ikke specielt dyre og er super lette at sætte op hvor du ønsker dem. Og hvis du en dag ikke ønsker motiveret længere, så kan du blot tage det ned fra væggen og glemme alt om besværet ved at skulle male hele væggen.

 

Gå i dybden med rengøringen

Ofte kan hjemmet godt se kedeligt og træls ud fordi det mangler til en kærlig hånd. Men den kærlige hånd kan sagtens være en stor og grundig rengøring ud i alle kroge. Ved at gøre alt rent, kommer det hurtigt til at se mere friskt og nyt ud. Det giver energi og glæde når du ikke render rundt på beskidte gulve og snavsede møbler. Så frem med kulden og sæben. Start evt. i de rum du befinder dig mest i, som køkkenet, stuen og soveværelset. Her vil du sætte mest pris på en stor rengøringen. Men nu tænker du måske, “hvad så når der er støvet og beskidt om 2 uger? Skal jeg så starte forfra?” Nej, du behøver ikke at skulle rengøre hele huset fra lort til kælder konstant. Ved blot at støvsuge og tørre lidt af, kan hjemme hurtigt være piftet op igen.

Det kan af og til også give rigtig god mening for mange mennesker, at få en varmepumpe installeret i huset. En rigtig god varmepumpe kan rense luften i hjemmet. På den måde kan en varmepumpe altså hjælpe dig med, at få gjort ordentligt rent i luften.

Det er nemt, at gøre rent hurtigt

Nu til dags findes der mange forskellige redskaber der kan gøre rengøringen meget lettere og hurtigere for dig. Robotstøvsugere er blevet meget moderne blandt familier med en travl hverdag, de kommer hjem til et hus som er støvsuget helt uden de skulle rører en finger. Hvis du ikke er så meget til nye og smarte maskiner, så find en ganske almindelig støvsuger, der kan suge ordentligt og vil gøre rengøringen nemmere for dig. Du kan få støvsugere med eller uden poser, så det op til dig om du enten vil slippe for at skulle købe støvsugerposer eller om du blot vil tømme den i skraldespanden.

Se også:
  Skift bredbånd så du finder noget der passer til dine behov

Men det behøver ikke kun være støvsugningen der skal være lettere for dig, det kan også være den sure pligt når man skal pudse vinduer. For vi alle hvor træls og svært det er at få et pænt resultat når man skal pudse vinduerne. Der kommer streger over alt, som er lige så tydelige som hvis man ikke havde pudset vinduet overhovedet. Det er derfor værd at overveje om du skal investerer i en smart vinduesvasker, som gør pudsningen meget lettere og bedre end hvad du plejer. For vi ved alle sammen hvor dejligt det er, at man faktisk kan se ud af vinduerne og få lys ind i hjemme 😉 – og som en ekstra detalje så kan vinduespudseren også rengøre dine fliser og spejle. Der findes flere modeller på markedet, så tjek på Wupti hvilken der passer bedst til dig.

Hvordan gør varmepumpen luften rent?

En varmepumpe kan gøre luften rent i huset. Kort sagt tager varmepumpen luften ude fra og kompresser det sådan at dette bliver varmt. På den måde bliver der skabt varme inde i huset. Når inderdelen trækker luften forbi de varme rør, så bliver luften naturligvis varm. Det er også kort sagt en billig varmekilde, der ligeledes giver dig en frisk fornemmelse i huset.
Det gør den ved hjælp fra et filter, hvori luften trækkes igennem. Dette filter fjerner så alle luftens skadelige partikler og endda fjerne pollen eller anden allergifremkaldende partikler i luften. Da du kan brug varmepumpen året rundt, varme om vinteren og nedkøling om sommeren, er dette en helt perfekt varmepumpe til den almene danske familie.
Rigtig mange er glade for en god luft til luft varmepumpe, da de ikke ønsker at koble rør og så videre til en luft til vand varmepumpe. Dette er til dels fordi at dette også koster mere.

Hvor mange planter har du derhjemme?

Pynt hjemmet op med nogle planter

Som du nok har set, så er planter moderne som aldrig før. Alle de smarte bloggere og instagrammer fra stuen og soveværelset pakket med flotte planter og blomster. Og vi ved godt alle sammen hvor lækre og flotte deres stuer ser ud. Så måske det også vil virke for dig? Der findes mange forskellige planter, som kan stå inde for og som vil give liv og farver til din hverdag.

Men så tænker du måske “hvorfor købe en hel regnskov når den alligevel dør?”. Men hvis du bare sætter dig en lille smule ind i planternes behov, så burde de ikke bare overleve men faktisk også trives. Alle ved at planter har brug for lys, vand og gødning, men nogle planter mere end andre. Så hvis du er i tvivl så spørg eksperterne på planteskolen, eller undersøg det på nettet, det tager oftest ikke mere end 5 minutter at finde informationer til at holde din plante i live i mange år. Hvis du virkelig ikke har interesse i planter eller hvordan man skal holde dem, så find nogle der ikke kræver så meget. Du kan sagtens få planter der er super lette at passe og som er rigtigt fine og pynter i stuen.

Udover at planter kan være med til at give et nyt og friskt look i dit hjem, så er de faktisk meget bedre at have, end du lige tror. Planter giver nemlig et sundere indeklima, både i form af at omdanne CO2 til ilt og at øge luftfugtigheden hvis du har problemer med meget tør luft i hjemmet. Flere undersøgelser viser at planter også er godt for dit helbred. De skulle nedsætte dit stressniveau og have en indvirkende effekt på forebyggelsen af hovedpine og influenza.