Bedøm artiklen

I år har vejrguderne været ekstra gode ved os, så vi har kunne nyde godt af solens varme stråler. Sommeren giver en god glød til vores hud, ikke kun fordi vi får lidt ekstra farve af solen, men også fordi vi er ekstra gode ved os selv om sommeren, med lækre vitaminer, grøntsager, frisk luft og nærende solcreme. I denne artikel giver vi et par gode tips til, hvordan du holder din krop og hud sommerlækker resten af året.

Skrub din hud

Det første og det letteste trick, til at vedligeholde din flotte farve, er at skrubbe din hud. Der ophober sig hurtigt døde hudceller på din krop og særligt i dit ansigt, når solens stråler brænder på din hud. Det kan selvfølgelig give en flot kulør, men med tiden vil du opleve, at din hud føles en smule ujævn på grund af de døde hudceller.

Særligt hvis du er kvinde og nyder godt af lækre cremer og makeup til dagligt, så vil du kunne mærke en kæmpestor forskel, hvis du giver dit ansigt en tur med en skrubbemaske eller eksfolierende ansigtsrens en gang om ugen. Din makeup vil lægge sig pænere på din hud, og den vil holde længere.

Også mændene har godt af lidt ekstra glød i ansigtet. Mænd som slækker på hudplejen, kan hurtigt få et gråligt mat skær i huden, hvis de ikke plejer den. Derfor bør både mænd og kvinder skrubbe deres krop en gang eller to om ugen, når de alligevel står under bruseren.

Plej din hud med vitaminer

Et dagligt indtag af vitaminer og mineraler, kan også gøre en kæmpe forskel for din hud. Ønsker du at vedligeholde din sommerkulør, så er et multivitamin fra en forhandler som Helsebixen altid en god investering.

Se også:
  Elevationsseng, kontinentalseng, boxmadras? Køb den hos bedworld.dk

Et mineral som zink kan også hjælpe dig, hvis du døjer med lidt uren hud. Hvorimod fiskeolie er rigtig godt, hvis din hud er tør, eller hvis hår og negle har brug for et ekstra boost. Og har du som mange andre indført en eller flere ugentlige kødfri dage, så mangler du måske protein. Mangel på protein kan også påvirke din hud, og særligt dit hår, så måske du har brug for at supplere med B-vitamin eller et proteinpulver efter din træning.

Luft dine lækre sommerben – også i efteråret

Følger du de råd, som er nævnt længere oppe, så kan du tillade dig at vise dine sommerben frem lidt længere. Med den rette pleje ser de nemlig glødende, fugtige og friske ud længere.

Men når de koldere dage kommer, kan du i stedet for at iføre dig de sorte kjoler eller skjorter i de mørke nuancer, sagtens blive ved med at klæde dig i sommertøjet lidt endnu. Bliver det for koldt, kan du altid supplere med par strømpebukser under den blomstrede kjole eller en blazer over din yndlings sommertop.

Mange af de flotte farver som præger moden i sommermånederne, er samtidig også farver som står godt til en sommerbrun hud, eller som fremhæver de mere gyldne nuancer i din hud. Mangler du flere kjoler til dette lille efterårstrick, så er der masser af vælge imellem hos Americandreams.

Udnyt vinteren til at gøre dig sommerklar

Et sidste lille hurtigt tip til din sommerhud er at planlægge forud. Er du som mand eller kvinde træt af at bruge timevis i bruseren på at barbere dine ben eller shave dit skæg, så kan du passende udnytte efteråret og vinteren til at gøre noget ved det.

Se også:
  Pas på kroppen og din mentale sundhed

En klinik som Inviocare, tilbyder laserbehandlinger af alt fra ansigtsbehåring til bikinilinjen. Behandlingerne skal laves et par gange, og helst i vinterhalvåret, hvor huden ikke får så meget sol. På den måde kan du være på forkant og gøre dig selv en genial investering, når du til næste sommer kan smide skraberen i skraldespanden og være klar til at flashe dine ben til hver en tid.