Bedøm artiklen

Med en bolig kommer ofte drømme om at videreudvikle den. Om det er nye vinduer, en omgang maling eller et nyt tag, betyder ikke så meget – uanset hvad er der nogle ting, der er rart at have styr på, før du sætter et større renovationsprojekt i gang ved din bolig.

Økonomien skal være på plads

Det er ikke alle boligprojekter, der er lige dyre. F.eks. har du nok ikke brug for et lån i banken for at give dit hus et strøg maling, mens I nok skal have ringet til bankrådgiveren, hvis boligdrømmen inkluderer et nyt tag. Pointen er, at det er vigtigt at have styr på, hvor mange penge der skal bruges til projektet – og om du har disse penge. Spørg også gerne lidt rundt ved dine bekendte, der har gennemgået noget lignende, og som måske har taget et banklån, og hør hvad de har af anbefalinger – og hør, hvad du absolut ikke skal gøre!

Sørg for at vind og vejr ikke bliver et problem

Nogle byggeprojekter er bedre at lave i forskellige årstider – hvis det er udendørs arbejde, er det f.eks. generelt bedst at arbejde om sommeren, da det oftest er der, det danske vejr er mest gavmildt. Men hvis der nu opstår nogle akutte problemer, så som huller i taget e.l., der skal fixes med det samme, skal du ikke tabe håbet. Så skal du bare have lavet en totalinddækning af stilladser, og så kan arbejdet startes. Men hvis huset nu skal males, kan det være et smart træk at vente til sommervejret rammer, da det er her, der vil være mindst risiko for at blive forstyrret af regn, samtidigt med at det varmere vejr hjælper malingen til at tørre hurtigere – noget der gør processen lidt nemmere for dig.

Se også:
  A-kasse – hvorfor bør du være medlem?