Bedøm artiklen

Bilen er en central og vigtig del af de flestes dagligdag. Mange har også udviklet lidt af et forhold til deres bil, hvis du f.eks. har haft den i lang tid, eller hvis det er lidt af en drømmebil. Men en skønne dag kan du blive tvunget til at skille dig af med den elskede bil – og hvordan gør du det? Du kan vælge ikke at tænke nærmere over det og blot sælge til den første, du møder, men det er sjældent en god idé. Bilen er et ekstremt værdifuld stykke teknologi, så du bør altid prøve at maksimere dit udbytte af handlen.

Sådan sælger du en bil bedst muligt

  • Hvis du vil skabe det bedste miljø og omstændigheder for at få solgt din bil til en god pris, kan du sætte den til salg online. Her kan tusinder af personer se og byde på din bil. Derved er oddsene for en god pris rimelig høj, da folk også kan modbyde hinanden, hvilket kan få bilens pris til at stige eksponentielt. Online bil salg/køb kan også gå den anden vej, hvis du leder rigtigt, så du kan finde din bil online. Prøv biltorvet.dk for gode bilhandler.

  • Du bør sørge for at din bil er i nogenlunde stand. Du kan eventuelt tage den til syn lige inden, du sælger den. Dette betyder, at folk vil give mere for din bil, da de ser den som at være i bedre stand. Du bør dog også lave analysen, om det kan betale sig at fikse et givent problem – koster reparationen mere, end hvad folk vil give ekstra for bilen, hvis den er fikset.

  • Hvis det er en nyere bil, der skal sælges, så husk også at slette alle dine data. Biler samler på overraskende mange data om dig, som du med sikkerhed ikke vil have ryger videre til den næste ejer – og han vil nok heller ikke sidde med dem.

  • Spørg lidt rundt omkring i vennekredse og mellem bekendte. Hvis der er en, der akut mangle en bil, vil de nok give en god pris.

Se også:
  Overvejer du at få lavet dit bryggers om?