Bedøm artiklen

Annonce

Har du planer om en forestående skiferie? Så kan det være en fordel at læse med her, da du får en række af gode råd til, hvordan du finder netop den skiferie, der passer dig bedst. Herudover får du også nogle små tips til, hvordan du eventuelt kan komme til at spare penge ved at finde den rigtige skiferie på det rigtige tidspunkt. Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind på, hvilken type af rejse man bør vælge, og dette er i høj grad skiferiens destination, som i bund og grund er omdrejningspunktet for skiferien.

Find en passende destination

Når man skal finde en passende destination, er det i første omgang en fordel at undersøge vejret ved den givne destination, således man er sikker på, at der ved ankomst er et godt lag af sne, man kan stå på ski, snowboard eller lignende i. Planlægger man en skiferie langt ud i fremtiden, er dette naturligvis udfordrende at planlægge ud fra en vejrudsigt, da disse ikke rækker så langt ud i fremtiden. Herfor kan det være en fordel at indhente noget information om, hvorledes vejret nogenlunde plejer at være på det givne tidspunkt. Der vil i langt de fleste være nogle klassiske skisteder, man kan drage til, hvor der med garanti vil være sne inden for sæsonen for skiferier, som løber fra ca. uge 51 til og med uge 13 – alt afhængigt at destinationen. Vejret er naturligvis også noget, de fleste udbydere af skirejser holder et vågent øje med og rådgiver om, således man ikke bliver sendt til grønne pister.

Se også:
  Derfor skal du holde en kostumefest

Dansk skiskole ved destinationen?

Hvis man er nybegynder eller har nybegyndere med på turen, kan det være en fordel at der er en skiskole ved destinationen, således man kan lære at stå på ski. Ved nogle af skirejsestederne vil man opleve, at der er en dansk skiskole, hvilket kan være en fordel, såfremt man er mest tryg ved dette. Dette kan eksempelvis være en god fordel, såfremt man har børn og unge med på turen, der er med for første gang, og derved har et behov for at få alt det basale på plads. Når man har styr på alt det basale i forhold til at stå på ski, vil man også opleve, at skituren bliver en hel del sjovere. Og når man har været på skiskole, vil man som regel opleve, at man får styr på det basale og udvikler sig kraftigt allerede fra starten af opholdet.

Er du fleksibel i forhold til rejsetid og -sted?

Det er også muligt at spare nogle penge på skiferien, såfremt man er fleksibel i forhold til rejsetidspunktet samt rejsedestinationen. Hvis man eksempelvis ikke har noget konkret tidspunkt, man ønsker at rejse på, kan man være heldig at få et godt tilbud på en afbudsrejse. Her kan man eksempelvis gøre brug af de restpladser, der eventuelt måtte opstå, hvis der skulle være afbud til en planlagt rejse. I nogle tilfælde ses det faktisk, at disse afbudsrejser er en smule billigere at drage på, hvormed det altså bliver en mulighed at spare penge. Her skal man være opmærksom på, at man ikke selv kan bestemme, hvornår man rejser, da dette planlagt på forhånd, hvilket i langt de fleste tilfælde også er gældende for selve destinationen. Slutteligt i dette øjemed skal det også nævnes, at der ofte er gode skiture med mange gode oplevelser i vente, hvis man finder den rigtige afbudsrejse.

En kort skiferie kunne meget vel være i Tyskland

En skiferie behøver nødvendigvis ikke kræve, at man hiver en eller to uger ud af kalenderen, da det også er muligt at tage på en kortere skiferie, der kan udfylde en weekend eller en forlænget af slagsen. En kort skiferie kan i perioder af året være meget god at tage i Tyskland, hvilket åbner for mange muligheder. Først og fremmest er rejsetiden forholdsvis overskuelig, hvilket er fordelagtigt på en kort tur, da man får mere tid på ski. Hernæst kan man ved nogle skisportssteder i Tyskland være heldig at finde nogle særdeles gode tilbud på kortere skiferier, mens der i Tyskland – som det også ses mange andre steder – er en særdeles god børnevenlighed i forhold til aktiviteter, skiskoler mv.

Se også:
  Sådan skiller du dig ud på et konkurrencepræget marked

Uanset om man skal på en længere eller kortere skiferie, er det vigtigt at få fundet den rette skiferie, og netop dette er muligt at læse mere om, finde inspiration til og få tilbud på her.