Bedøm artiklen

Det har længe været en populær løsning i forhold til energibesparelser i Storbritannien. Men nu kan også danske virksomheder få glæde af de såkaldte CTS anlæg, som med dokumenteret effekt kan nedbringe energiforbruget og dermed virksomheders forbrugsomkostninger.

 

Det kan oftest betale sig at samarbejde. Det har du nok hørt før, men i denne sammenhæng er det vigtigt. For netop samarbejde på tværs af landegrænser har resulteret i, at de engelskudviklede CTS anlæg for alvor begynder at blive interessante i Danmark.

 

Virksomheden Trend har sat sig på det danske marked som en paraplyvirksomhed, der indgår samarbejder med store og anerkendte elektrikerselskaber i hele Danmark, og på den måde bliver det muligt for alle virksomheder – både offentlige og private – at få glæde af de fordele, der er forbundet med CTS anlæg.

Betydningen af CTS

Først og fremmest er CTS en forkortelse for Central Tilstandskontrol og Styring. Formålet med at centralisere virksomheders komponenter såsom temperaturmålere, energimålere, adgangskontrol, lysstyring og meget andet er, at det hele samles i en hovedcentral, hvorfra det bliver muligt at kontrollere og nedbringe forbruget i alle komponenter.

 

Den bygningsansvarlige får mulighed for at kontrollere og reducere forbruget i hele bygningen fra en PC, tablet eller mobiltelefon, og det grafiske interface, der er en del af hele systemet, gør det muligt og overskueligt at følge med.

CTS i praksis

Måske lyder det kompliceret og uoverskueligt med sådan et CTS anlæg. Men sådan er det ikke.

 

Et eksempel på, hvordan CTS anlæg fungerer, kan være, at man i en virksomhed skruer ned for varmen kl. 16.30 og skuer op igen til normal temperatur kl. 07.00 den efterfølgende dag. I weekender og på helligdage køres der på natsænkning, mens der i sommerhalvåret lukkes helt for varmen. Sådan kunne en given energipolitik i en hvilken som helst dansk virksomhed sagtens lyde i korte træk.

Se også:
  Har du brug for advokathjælp til konkurssag?

 

Men med et CTS anlæg kan virksomheden alternativt sammenkoble adgangskontrollen i CTS anlægget med styringen af energikomponenterne, så når sidste mand eller kvinde forlader kontoret og låser via adgangskontrollen, så slukkes alt lys, og varme og ventilation stopper automatisk.

Sådan får du CTS

Lyder det som noget for dig og din virksomhed, er det heldigvis nemt at få hjælp til at energioptimere jeres bygninger og dermed nedbringe forbrugsomkostningerne.

 

Som tidligere nævnt er selskabet Trend nemlig en efterhånden velkendt størrelse hos de dygtigste af landets elektrikere, der i et sådan samarbejde kaldes for et Trend Systemhus. Og det er netop et sådan Trend Systemhus, du skal kontakte for at høre mere om CTS anlæg og mulighederne for at få det implementeret i din virksomhed.

 

Løsningen kan tilpasses individuelle behov, og de innovative muligheder gør det nemt og brugervenligt i hverdagen for den, der har ansvaret. Alt efter din virksomheds størrelse vil du få en grundig introduktion og vejledning, som selvfølgelig også kommer dig til gode før, under og efter implementeringen af CTS anlægget.

 

Foruden en reduceret energiregning er det også erfaringen fra nogle af landets Trend Systemhuse, at indeklimaet forbedres som følge af CTS anlæg.