Bedøm artiklen

Hvem drømmer ikke om et smukt og glansfuldt hår, som det man ser i shampooreklamer? Der er nemlig noget helt særligt ved bløde lokker. Der er bare langt fra reklamerne til virkeligheden, for den slags hår kommer man sjældent sovende til.

Vil du gerne have smukkere hår, så er der heldigvis flere ting, der kan hjælpe dig. I denne guide har vi samlet nogle tips til, hvad de ting er.

Smukt hår er sundt hår

Noget af det, der kan gøre hår allersmukkest, er, når det er sundt. Så får det nemlig langt mere glans, end hvis det ikke er sundt. Hvis du derudover ikke tager dig godt af dit hår, så det bliver slidt, vil det heller ikke forekomme så blødt. Slidt hår har nemlig ikke den samme bøjelighed som sundt hår.

Der findes masser af hårprodukter på markedet, som kan bruges til alt fra hårfarvning til afblegning, glatning og krølning. Det er bare langt fra alle hårprodukter, som er gode for dit hår.

Hvis du derfor vil styrke dit hår, så pas på med hvilke og hvor mange hårprodukter, du bruger på dit hår.

Problemet med hår, som ikke er sundt, er, at det har lettere ved at knække eller blive spaltet. Med slidt hår vil det blive svært at opnå den glans, som ellers er så eftertragtet.

Tips til hårvask

Selvom de fleste nok ved, at ikke alle hårprodukter er lige gode for håret, så er det slet ikke alle, som ved, at også de produkter de bruger til at vaske håret, kan være skadelige. Mange produkter til at vaske håret som for eksempel shampoo og balsam indeholder nemlig kemikalier, som kan være skadelige for håret.

Se også:
  Gode løsninger til at skåne miljøet

Derfor er nogle tips til en sundere hårvask:

  • Brug en sulfatfri shampoo

  • Vask ikke håret for ofte

  • Tør håret med et skånsomt håndklæde

  • Lad så vidt muligt håret lufttørre efter hårvask

Det er nemt at komme til at vaske håret for meget, ikke mindst hvis det let bliver fedtet, men dit hår har faktisk gavn af den olie, som din hovedbund producerer.

Udover at vælge en skånsom shampoo, som du kan vaske dit hår med, så kan du også vælge at købe en shampoo, som faktisk styrker dit hår. Hvis du synes, du taber lidt for mange hår, eller du bare gerne vil have længere hår, så skulle du måske anskaffe dig en shampoo til hårvækst.