Bedøm artiklen

At få lavet om i haven ved eksempelvis at få anlagt en ny terrasse er en rigtig god måde, at få haven og boligen til at flyde mere sammen. Mange undervurderer hvor meget rum, haven kan give ved at indrette haven mere indbydende.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, når du skal have ny terrasse?

Først og fremmet er det vigtigt at beslutte, hvor stor terrassen skal være. Det kan være, det skal være en kæmpestor terrasse eller en lille hyggekrog et sted i haven. Derudover så skal der tages stilling til om det skal være en terrasse i træ eller i sten, om den skal være i niveau, eller om den skal hæves?

Hvilke materialer skal du vælge til terrassen?

Valget er ofte mellem en sten- eller en træterrasse, begge materialer er oplagt til formålet. Det afhænger derfor udelukkende af din smag, da vedligeholdelsen næsten er ens.

Sten

En stenterrasse kan skabe rigtig meget hygge i sig selv, fordi den kan laves i forskellige mønstre især, hvis du vælger fliser der er små, det kan eksempelvis være herregårdssten, som lægges i et sildebensmønster, det ser meget flot og elegant ud. Hvis der skal anlægges en lille sti i haven eller til terrassen, så er det oplagt at finde nogle belægningssten. Fliser findes i alle prisklasser, men der er rig mulighed for både at finde billige belægningssten og billige herregårdssten, da der er et stort udbud, hvilket gør at prisen kan holdes forholds vis lav, her kan du finde billige belægningssten, herregårdssten og fliser. Hvis ikke du er til belægningssten eller herregårdssten, så findes der også et hav af andre havefliser.

Se også:
  Guide til valg af kombiovn 2019

Træ

En terrasse i træ er særligt god, hvis du vil have en terrasse, der er hævet. Det gode ved en træterrasse er, at den er nem at få bygget op, det går rigtig hurtigt, og så kan du få den i den farve, som du ønsker. Ulempen ved en terrasse i træ kan være, at den er mere glat end en terrasse, der er lavet af sten.

Vedligeholdelse

Lige meget om du vælger en terrasse i sten eller i træ, så vil du skulle vedligeholde den. En træterrasse skal have olie hvert år, og hvis der eksempelvis er et spor, der hvor du går meget, så skal den også slibes, så det bliver, en ensartet farve terrassen får. Det samme gør sig gældende, hvis du har malet terrassen.

Vælger du en terrasse i sten, så er der også vedligeholdelse. Du skal rense imellem fliserne, så de ser præsentable ud. Når du har renset ud i fugerne, så kan det være en god idé at få lagt noget fugesand ned igen, så terrassen bliver holdt på plads. Derudover kan en terrasse i sten blive udsat for alger eller flisepest. I dit lokale byggemarked kan du købe noget, som kan bekæmpe alger og flisepest.

Det er derfor lige meget, om du vælger en terrasse i træ eller sten, der er vedligeholdelse ved begge dele.