Bedøm artiklen

Ejendomsmæglere kan være et afgørende bekendtskab, når du skal købe eller sælge din bolig. De hjælper dig med alt det, som du ikke selv kan finde ud af, og gør dermed processen mere overskuelig. I hvert fald hvis du vælger en god ejendomsmægler. Men hvordan gør du så lige det?

Som med alle andre brancher findes der gode og dårlige tilbud. Og sådan er det også, når det kommer til ejendomsmæglere. Det handler derfor om, at du får valgt den rigtige fra starten af. Denne proces får du et par tips til i de følgende to afsnit.

Vælg en ejendomsmægler, der er specialiseret i din problemstilling

Der er stor forskel på de forskellige ejendomsmægleres specialeområder. Nogle ejendomsmæglere er gode til at rådgive omkring salg af bolig, mens andre har specialiseret sig i at hjælpe køberen. Det er derfor at foretrække, at du vælger én, som kan hjælpe dig alt efter, om du skal købe eller sælge.

Vælg en fra lokalområdet og tjek op på anmeldelserne

Et andet aspekt, hvor det er vigtigt at vælge rigtigt, er i forhold til geografien. Du kan drage stor nytte af at vælge en ejendomsmægler fra lokalområdet. Lad os sige, at du skal købe/sælge en bolig på Amager. Amager har en masse forskellige ting at tilbyde, og derfor kan det være svært at vide, hvad der er rigtigt, hvis du ikke kender området og dets beboere. En lokal ejendomsmægler på Amager kender alt til området, han ved hvilke boliger der er gode/mindre gode, og kender ligeledes til boligmarkedet på Amager. Og dette er en viden, som du kan nyde godt af. Inden du indgår en aftale med en ejendomsmægler, er det dog en god idé at tjekke op på tidligere kunders oplevelser. Disse kan nemlig være en indikator på, at ejendomsmægleren leverer den høje service, som han siger, han tilbyder.

Se også:
  Få hjem og have klar til foråret