Bedøm artiklen

Valget af tag til din bolig er en vigtig beslutning, der har stor betydning for husets udtryk. Der findes forskellige typer tagmaterialer, hver med deres egne fordele. Læs med i denne korte oversigt og lær de forskellige tagtyper at kende.

Hvad koster et nyt tag?

hvad koster et nyt tag? Prisen på et nyt tag varierer meget og afhænger af alt lige fra valget af materiale, størrelsen på taget og hvor meget hjælp du har brug for. Prisen på et nyt tag udregnes pr. kvadratmeter og vil typisk ligge mellem 800 og 2.500 kroner per kvadratmeter. Det er en god idé at indsamle adskillige tilbud på nyt tag. Så kan du nemlig sammenligne og finde det bedste tilbud til dit budget og dine behov.

Tagpap

Tagpap er et fleksibelt og billigt valg, der især er velegnet til flade tage. Det er nemt at installere selv og så er det nemt at vedligeholde. Tagpap hafr en kortere levetid sammenlignet med andre tagmaterialer, men den billigere startpris gør det stadig til en god investering, som kan spare dig penge på den lange bane.

Teglsten

Teglsten er kendt for deres smukke udseende, som giver huset et klassisk udtryk. Et tag i teglsten er yderst holdbart og er meget modstandsdygtig overfor vind og vejr. Af den grund kan et tag i teglsten godt holde i op til 100 år. Teglsten er blandt de dyrere tagmaterialer, men den lange holdbarhed kan opveje for den højere startpris.

Betontagsten

Betontagsten er et yderst robust og et økonomisk alternativ til teglsten. De ligner nemlig teglsten, men kan fås til en lavere pris. Betontagsten er modstandsdygtige over for brand, vind og vejr og har en levetid på op til 50 år eller mere. De kræver minimal vedligeholdelse og er derudover relativt nemme at installere. Du kan desuden finde betontagsten i et væld af forskellige farver og matning.

Se også:
  Arbejdet som landmand - mere tid til andet sjov