Bedøm artiklen

To-do-lister, kundemøder, telefonsamtaler, lunken kaffe, kantinemad, personalemøder. Kender du rytmen? Rigtig mange danskere arbejder på et kontor, og endnu flere bruger mange timer foran skærmen hver eneste dag. At skabe et inspirerende kontormiljø kan være en stor gevinst for alle medarbejdere og bidrage til øget arbejdsglæde. Det kan være en god idé at tænke flere elementer ind, når det handler om at optimere miljøet på arbejdspladsen.

Indret med smukt interiør

At have øje for æstetikken på arbejdspladsen kan gøre en stor forskel. Det kan eksempelvis være et unikt plankebord i personalerummet, et loddent gulvtæppe, et farverigt maleri eller levende planter, som alt sammen kan bidrage til den gode stemning. Eller hvad med en komfortabel lænestol, hvor man kan tage sig en velfortjent pause, før arbejdet genoptages? I det hele taget er det en god idé at tænke sig godt om, når kontoret skal indrettes, så indretningen lever op til arbejdspladsens behov. Indretningen kan nemlig godt være en medspiller, når det handler om at klare dagligdagens udfordringer på kontoret.

Skab rum for bevægelse

”Kontorkroppen” er den krop, som de fleste med stillesiddende skærmarbejde mærker efter en lang arbejdsdag. Det værker i skuldrene, øjnene er trætte, og nakken spænder. Det kan være en kamp at slæbe  sig hjem – og endnu sværere at komme ud af døren igen for at bevæge sig! Denne problematik kan imødekommes på en arbejdsplads ved at indlægge små bevægelsespauser i hverdagen. Det kan være ti minutter et par gange i løbet af dagen, hvor kroppen strækkes, nakken rulles og benene rystes. Disse små tiltag kan få blodet til at rulle, sænke stressniveauet og skærpe koncentrationen.

Se også:
  Nystartet virksomhed: 3 gode råd til at øge omsætning

Indeklima

At have øje for indeklimaet, og eventuelt foretage justeringer, er ligeledes et yderst vigtigt parameter, når det kommer til et velfungerende kontormiljø. Lyd, lys, træk og støj er eksempler på udefrakommende elementer, der kan forstyrre koncentrationen og i værste fald være sundhedsskadelige.