Bedøm artiklen

Har du hørt dine venner snakke om kuldebehandling, eller er du måske bare faldet over det et sted på nettet, uden lige at have tænkt nysgerrigt nærmere over det før nu? Jamen så er du kommet til det rigtige sted, for her får du nemlig en hurtig introduktion til hvad kuldebehandling er for noget, og hvad du bør tænke igennem inden, hvis du overvejer at prøve det.

Kort om behandlingen

Kuldebehandling kaldes også for cryobehandling og betegner meget simpelt, en behandlingsform hvor du, i et kort tidsrum, oplever ekstrem kulde. Her er altså tale om helt op til 130 minusgrader, og det er ikke så lidt! Nogle folk sammenligner det lidt med en omvendt sauna, hvor der i en sauna ofte også kan være utroligt høje grader, selvom det ikke føles nær så varmt. Flere typer kuldebehandling kan hjælpe dig, og det endda på mange måder. Kuldebehandling har hjulpet andre med smertelindring, forbedret restitution efter hård træning, øget anti-inflammatorisk effekt og øget smidighed.

Sådan føles det

Netop i takt med at kuldebehandling udsætter de oplevende for ekstrem kulde, skulle man tro, at det næsten ville være smertefuldt, ved så lave temperatur. Det er dog ikke umiddelbart tilfældet. Folk der har prøvet det, beskriver det i stedet som en prikken igennem hele kroppen, og at det føles som om at kroppen bliver mere frisk og levende.

Overvejelser inden

Jamen, med de mange positive ting listet omkring behandlingen, og det faktum at det ikke gør ondt at få den, bør man så ikke bare kaste sig hovedkulds ud i det? Svaret til dette må være nej. At gøre noget uovervejet er aldrig en god ting, og for ethvert tilfælde, hvad end man har smerter, ønsker smidighed eller noget tredje, bør man tænke sig godt om. Måske der i stedet for kuldebehandling, er noget andet der kan gøre udfaldet?

Se også:
  Det skal du opleve i Syddjurs