I mange familier er det realitet, at det kan knibe med overskuddet i en hverdag, hvor der ofte er mange pligter og lignende at se til. Det kan gå ud over mange ting – blandt andet madlavningen, som kan gå hen og føles som en sur pligt, der blot skal overstås. Det bliver trivielt, og det samme bliver retterne, der serveres, fordi den travle hverdag og manglende tid gør, at der ikke er overskud til at sætte sig ned og lave en reel og gennemtænkt madplan med varierede retter.
Der er faktisk mange muligheder for at lave mad, der både er lækkert, nemt at lave og sundt – det kræver blot, at man søger inspiration de rigtige steder. Heldigvis er der rigtig meget god hjælp at hente, hvis du ønsker at begynde at spise anderledes. Først og fremmest er der masser af inspiration at hente online. Her kan du finde hjemmesider, som er fyldt med lækre opskrifter, som kan hjælpe dig på vej og inspirere dig til lækker og anderledes hverdagsmad.
Hverdagsmad behøver ikke at være kedelig mad
Når der ofte hverken er så meget tid eller så meget overskud til hverdag, er en prioritet for mange, at de retter, der skal tilberedes skal være nemme og hurtige at lave. Mange er dog af den opfattelse, at det er ensbetydende med, at maden også bliver lidt kedeligere. Med den rette inspiration og tilgang til tingene, behøver det dog ikke at være tilfældet. Finder du først en god hjemmeside med masser af inspiration, vil du med garanti indse, at hverdagsmad hverken behøver at være kedeligt eller trivielt. Der findes enormt mange lækre retter, som både kan laves hurtigt og nemt, og som samtidig både er lækre og sunde.
Planlæg forud
Kan du relatere til, at det i en hverdag, hvor det kniber med tiden kan være svært at finde overskuddet og kreativiteten frem, når det gælder madlavningen, kan du sikkert også relatere til, at det samme gælder, når det kommer til indkøb. Når man først har fundet en ret, man ønsker at tilberede, kræver det også, at man handler ind til at lave den. Ønsker du mere overskud i hverdagen, kan du gøre dig selv en tjeneste ved at lægge en madplan for hele ugen og så vidt som muligt handle ind til alle retterne på én gang. På den måde undgår du at skulle bruge tid på at handle ind hver dag eller hver anden dag.
Gør det eksempelvis til vane at klikke dig ind på din foretrukne inspirationshjemmeside søndag eftermiddag eller aften og planlæg, hvilke retter, du kunne tænke dig at lave hele den kommende uge. Tænk gerne varieret og vælg et par dage, hvor du laver fisk frem for kødretter eller hav den aktuelle sæson med i dine overvejelser, således at du vælger retter, hvor sæsonens råvarer indgår. Skriver du retterne ned søndag, kan du handle ind mandag og derefter opleve at have mere overskud resten af ugen.