Bedøm artiklen

Har du planer om at optage et lån på nettet? I så fald er der en god sandsynlighed for, at du allerede har undersøgt markedet. I denne sammenhæng har du garanteret også observeret, at det samlede udvalg er umådeligt stort. Derfor kan det virke vanskeligt, at skulle frasortere de lån, der ikke er gode – særligt hvis det er første gang, du låner penge.

Er du i tvivl om, hvordan du udvælger det rette kviklån, så bør du følge en guide. Det finder du heldigvis herunder, hvorfor det ikke er vanskeligt at finde. Uanset hvilken guide, du ender med at vælge, så er den store hemmelighed, at være meget omhyggelig – både i forhold til research og endeligt valg af lån. Følg derfor denne guide til at finde et lån.

Grundig research og forberedelse er essentielt

Det er vigtigt, at du er grundig med hensyn til research og at du forbereder dig nøje. Det er det mest afgørende aspekt i forbindelse med valg af et kviklån – dette gør sig gældende, hvad end du har i sinde at låne 2.500 kr. eller 50.000 kr. Research er dog ikke det eneste vitale aspekt ift. valg af et fornuftigt kviklån. Den bedste løsning er, at følge disse trin:

  1. Du skal altid starte med research. Det betyder, at du skal fokusere på at skabe et godt overblik over markedet. Det er lettere sagt end gjort, hvorfor du skal være forberedt på, at det tager tid. Vær derfor gerne tålmodig og benyt en låneportal som danskelaan.dk til formålet, da det er mere effektivt.
  2. Efterfølgende skal du fokusere på at indhente en række tilbud. Det er vigtigt, at du får minimum en håndfuld tilbud på den ønskede lånesammensætning med løbetid og lånebeløb. For at simplificere den efterfølgende sammenligning bør du udelukkende indhente lånetilbud, der byder på samme løbetid og lånebeløb.
  3. Formålet med at indhente flere tilbud er, at du kan sammenligne dem. Der er mange faktorer, der bør tages højde for, men det mest essentielle aspekt er naturligvis prisen. Har du udelukkende fået tilbud med samme løbetid og lånebeløb, kan du blot sammenligne de modtagne lånetilbud med udgangspunkt i lånenes ÅOP.
  4. Det sidste, men dog også mest afgørende skridt er, at udvælge et endeligt lån. Dette kan enten gøres med udgangspunkt i, hvilket af de modtagne tilbud, der er billigst. Andre stiller dog andre faktorer højere, som f.eks. afdragsfrihed, mulighed for hurtigere indfrielse af lånet eller frihed til at forlænge lånets løbetid.
Se også:
  Hvordan bekæmper man flagermus?

Forøget konkurrence sikrer bedre prisniveau

I og med, at der jævnligt er flere aktører, der slår dørene op på det danske marked, så bliver konkurrencen også forøget. For dig som låntager er dette en klar fordel, eftersom det medfører bedre priser på de forskellige lån. Hvis du ønsker at låne penge, så skal du ikke længere frygte for, at det i dag er meget dyrere at låne online frem for i banken.

De forskellige långiver på nettet kan dog fortsat ikke følge med prisniveauet i bankerne. Det skyldes dog, at du f.eks. ikke skal stille sikkerhed og de generelle krav til låntagerne er markant mindre. Derfor løber långiverne også en større risiko ved udlån end bankerne, der ofte er meget strenge med hensyn til krav ift. indkomst, sikkerhed og økonomi.

Dog betyder den forøgede konkurrence også, at den i forvejen store jungle blot bliver større. Det gør det mere vanskeligt at vælge det rette låneselskab, men ved blot at benytte de fire trin beskrevet herover, så er du i gode hænder. Det hele handler nemlig om, at lave grundig research og vælge det endelige lån med størst mulige omhu.