Bedøm artiklen

Danskerne bruger mere og mere tid på internettet, og der er en guldgrube at hente, hvis man som virksomhed kan finde ud af at gøre sig synlig over for kunder og målgrupper, samtidig med at man fortæller dem, at man har løsningen på deres problem. Der er to overordnede måder, hvorpå man kan tilegne sig trafik: Den organiske vej og den betalte vej.

Læs videre neden for og få et kort overblik over forskellene på de to forskellige marketingmetoder, eller bliv klogere på online markedsføring her ved at læse mere om de forskellige discipliner, som hører ind under online markedsføring.

 

Organisk trafik

Organisk trafik er trafik, som kommer af besøgende, som selv har søgt efter dit produkt eller din ydelse, og som følge heraf har klikket sig ind på dit site. Organisk trafik kræver en ihærdig og længerevarende SEO-indsats, for målet er at få en placering på første side af søgeresultaterne samt en plads i toppen på baggrund af specifikke søgeord. Grunden til dette ligger nemlig i, at organisk trafik kun er muligt, hvis du er synlig over for søgerne.

Mennesker er utålmodige og bruger faktisk ikke særlig megen tid på at lede efter svar. Så medmindre du ligger på side 1, skal du ikke regne med at tiltrække besøgende til dit site.

 

Fordele ved organisk trafik

Når du ligger i toppen af søgeresultaterne, fremstår du mere troværdig i søgernes øjne. En høj ranking indikerer nemlig autoritet, og at du er en leder inden for dit felt. Denne opfattelse vil skabe tillid, og med tillid kommer en større chance for, at de besøgende klikker sig ind til din hjemmeside.

Se også:
  Strik dit eget vintertøj

En anden fordel ved en høj ranking er, at det bliver nemmere at holde placeringen, når først du er nået til tops. Dette hænger sammen med, at du med din høje rangering udstråler autoritet og troværdighed over for søgerne, og når de på baggrund af dette vælger at besøge dit website, så udstråler du også autoritet og troværdighed over for Google.

Hvis Google kan se, at dit content får mange besøgende, vil Google blive ved med at give dig en god placering, så andre der leder efter samme emne som dit content, også kan se det.

 

Betalt trafik

Betalt trafik er trafik, som kommer af besøgende, som har klikket sig videre til dit site via en betalt annonce. Når man køber annoncer på internettet, betaler man for at blive vist, når en søger leder efter noget med et specifikt søgeord. Disse annoncer bliver ofte vist oven over de organiske søgeresultater.

 

Fordele ved betalt trafik

Når du køber dig til gode placeringer, behøver du ikke vente uger eller måneder på, at din handling træder i kraft. Lige så snart du har betalt for dine annoncer, bliver du vist i toppen ved søgninger på bestemte ord.

Annoncering er også en god metode til at målrette din markedsføringskampagne over for udvalgte målgrupper. Her er det nemt at segmentere dine målgrupper ud fra forskellige variabler for eksempel lokation, alder, indkomst og så videre.

 

Organisk og betalt trafik er den gyldne middelvej

Der er fordele ved de to forskellige markedsføringsmetoder, men i mange tilfælde vil en kombination af de to give dig de bedste resultater. På den måde kan organisk trafik hjælpe dig med at opnå autoritet over for søgere og søgemaskiner, mens den betalte trafik kan hjælpe dig til bedre klikrater.

Se også:
  Guide til Bundesliga live streaming hos spiludbyderne

Den ene metode udelukker ikke hinanden, og der hvor den ene har mangler, kan den anden opveje disse.