4 (80%) 2 votes

Det kan være svært at vælge årets mandelgave, da den ikke købes til nogen bestemt og dermed skal kunne bruges af mange forskellige personer. Mandelgaven afhænger tit af, hvem der deltager juleaften, om det er med eller uden børn, om det er unge eller ældre, om der er personer med allergier osv. Det er vigtigt, at mandelgaven kan falde i god jord hos alle gæsterne.

 

En mandelgave for børn

Nogle familier vælger bevidst at give børnene mandlen, og her er det selvfølgelig vigtigt at vælge en gave, alle børnene kan være glade for. En mulighed kan være den nyeste tegnefilm på dvd, eller det kan være et spil, som børnene kan sidde og hygge sig med allerede samme aften. Mandelgaven til børn afhænger naturligvis af børnenes alder, og det kan både være farver, maling, sæbebobler, en pruttepude tegneserier, samleobjekter, årskort til en forlystelsespark, nipsting til værelset og meget andet.

 

En mandelgave for alle

En god mandelgave for alle kan være et spil, som alle kan deltage i, eller det kan være et par biografbilletter eller en dvd, som alle kan lide at se, en tur ud at bowle eller lignende. Man kan også købe et gavekort til en af byens butikker, som både børn og voksne kan få glæde af. Til de voksne gæster kan man købe en oplevelsesgave til for eksempel en brunch, en middag for to, en god flaske vin, en pose kvalitetskaffe eller en flaske af en ekstra god whisky, sherry eller lignende. Den typiske mandelgave kan være en pakke god kvalitetschokolade eller et honninghjerte, hvis der da ikke er nogle allergikere blandt gæsterne. Det kan også være til glæde for børnene.

Se også:
  Tips og tricks til den perfekte polterabend

Det gælder altså om at overveje, om gaven kan falde i god jord hos alle gæsterne, og hvis den kan det, har du formentlig fundet den helt rigtige gave.