Bedøm artiklen

Annonce

Ringsted er en by i Danmark, der ligger i Region Sjælland. Byen har cirka 26.000 indbyggere, og her er der masser af spændende ting at opleve. Men vidste du f.eks., at:

  • Ringsted er en af de ældste byer i Danmark. Den blev grundlagt i Vikingetiden, og byens navn stammer fra en af de store vikingeborge, der lå her.
  • Ringsted er kendt for sin store kirke. Ringsted Domkirke er en af Danmarks ældste, og her ligger også nogle af de danske kongers gravmæler.
  • Ringsted er hjemsted for Danmarks første McDonald’s restaurant. Den åbnede i 1985, og er i dag grundlaget for de mange McDonald’s restauranter i landet. Hvis du vil læse mere om Ringsted, så læs videre eller klik her for meget mere information omkring Ringsted.

Byens historie

Byen Ringsted, som vi kender den i dag, har rødder helt tilbage i Vikingetiden. Derfor er der mange historiske mindesmærker i byen. En af de ældste bygninger er Ringsted Kloster. Det er opført i 1100-tallet. Byen spillede en stor rolle i Danmarkshistorien, og i dag er der mange mindesmærker, der minder os om dette. Eksempelvis ligger der gravmæler til mange konger og dronninger i domkirken, hvilket siger noget om byens betydning for landet. I 1848 opførte man nemlig Ringsted Mønt. Her blev der fremstillet mønter til hele Danmark. Mønten lukkede i 1873, men i dag kan man stadigvæk besøge mønten. I dag er det et museum, som man kan besøge. I dag kan man besøge Ringsted Mønt, og der er forskellige udstillinger i de mange bygninger, der er på matriklen. Og så var der historien omkring den første McDonald’s i Danmark. Den åbnede i 1985, og i dag er der mange restauranter i Danmark. McDonald’s har gennem årene nået en stor popularitet, og mange danskere kender ikke til livet uden en McDonald’s i nærheden. Dette er alt sammen takket være byen Ringsted, hvor den første restaurant blev åbnet.

Se også:
  Bløde gaver kan sagtens være rigtigt gode