Bedøm artiklen

Pyntepuder, en lille fin taske eller måske en kjole, som du selv har designet. Find nål og tråd frem, så du kan lære at sy. Det er ikke kun sjovt, når man sidder der og selv kan skabe ting, som man senere kan bruge. Det er faktisk også en god måde at slappe af i en travl hverdag. Du kan sætte dig ved symaskinen og tænke på noget helt andet for en stund. For at komme i gang med sådan en hobby, er der nogle ting, som er gode at have styr på.

En god symaskine

Det første, der er værd at tænke på, er en symaskine. De fås i mange forskellige prisklasser og typer. Det kan godt være svært at finde ud af, hvad man skal prioritere, når man køber en symaskine. Men det kan være en god idé at gå efter en solid maskine, som har en god motor. Der behøver ikke at være mange indstillinger på den, fordi det man oftest bruger er funktionerne: ligeud, bakke og zigzag. Det kan også være behjælpeligt, at der er automatisk nåletråder og indstilling af nåleposition. Du kan eventuelt forsøge at finde en symaskine, som passer til dig, hvis du undersøger symaskiner fra kendte brands.

Stof, saks og sytråd

Når du har fået symaskinen på plads, er næste skridt at skaffe stof og andet sygrej. Stoffet giver dig uendelige muligheder for at skabe nogle ting, som er præcis som du ønsker. Stof kan man jo få i et utal af farver, typer og mønstre. Det kan dog være en fordel at starte ud med at sy i vævet stof, da det ikke er så drilsk. Det strækker sig nemlig ikke så meget, når du syer i det, som eksempelvis stoftypen jersey. I starten kan det også være en god idé ikke at købe alt for dyrt stof, så er det ikke så ærgerligt, hvis noget skulle gå galt. Det kunne eksempelvis være stofrester, som ikke koster så meget. Derudover er der en række andre ting, som du med fordel kan have indenfor rækkevidde, når du begiver dig ud at sy:

  • En skarp stofsaks
  • En saks til papir (Papir sløver nemlig saksen, og så bliver det svært at klippe pænt i et stykke stof efterfølgende)
  • Symaskine nåle
  • Sytråd
  • Knappenåle (Du kan med fordel købe nogle af god kvalitet, så du er sikker på, at de er spidse nok og ikke er for tykke)
  • Målebånd og en lineal
Se også:
  Casino guide: Sådan finder du de bedste free spins tilbud

Når symaskinen er klar og der ligger materialer på bordet, er der ingen undskyldning for ikke at slippe fantasien løs og forsøge at skabe nogle helt unikke ting. Det kan være en god idé at starte med en lidt simplere opgave, eksempelvis at sy en pyntepude til sofaen. Det handler, som så meget andet, om at øve sig. Hvis man øver sig, så skal dagen, hvor du for alvor kan begynde at slappe af og få tanker væk fra en travl hverdag, når du syer, nok komme.