Bedøm artiklen

Selvom sommeren lakker mod enden, er det ikke for sent at snakke om det mest lette og luftige materiale der findes – nemlig hør. Især hørskjorten er et utroligt alsidigt stykke tøj og kan bruges hele året.

Hørskjorten forbindes tit med sommertøj, men kan også sagtens bruges til de mere kolde dage, under en strikket sweater eller til et par lange bukser. Den kan forsyne den formelle påklædning med et raffineret pift eller give hverdagspåklædningen et trendy look.

Der findes utrolig mange hørskjorter, som fås i flere forskellige former og farver. Det gælder både skjorter med korte- eller lange ærmer, samt med striber eller i ens farve. Til efteråret og vinteren vil den ideelle hørskjorte, være i de mere mørke farver såsom sort, mørkeblå eller grå. Man kan også vælge, at gå med en skjorte i en mere modig efterårsfarve, såsom brændt orange eller dyb grøn.

Det vil være oplagt at parre sin hørskjorte med en hør skjorte eller et helt hør jakkesæt. Hvis man vælger et sæt i hør- og uldblanding, vil man uden tvivl få et sæt der kan bruges til både sommer og vinter.

Et bæredygtigt materiale

Hør er kendt for at være et af de stærkeste naturlige fibre i verden. Det er 30% tykkere og stærkere end bomuld, og dog, på trods af det, en af de mest åndbare materialer brugt til tøj.

En stigende bevidsthed omkring bæredygtighed og tøjindustriens negative påvirkning på miljøet, har fået mange til gå mod mere økovenlige og bæredygtige forbrugsvalg. Dette har gjort hør til et yderst populært materiale, når det kommer til tøj.

Hør er lavet af en plante, som kan vokse i næsten al slags jord og kræver meget mindre vand end bomuld for eksempel gør. Det anden fordel ved hør, er at hør er 100% bionedbrydeligt, hvilket betyder at man kan købe tøjet med god samvittighed.

Se også:
  Sådan får du det smil, du drømmer om

Komfortabelt og holdbart

Andre fordele ved din hørskjorte, er at det er en utrolig holdbar skjorte, som nemt kan holde flere sæsoner. Samtidig vil skjorten aldrig miste sin form ved vask, og vil kun blive blødere og mere behagelig at have på, jo mere du vasker den.

Det der gør at hør er et godt materiale der kan bruges gennem flere sæsoner, er at det om sommeren vil føles frisk og kølende at have på. Om vinteren vil det i stedet føles dejlig varmt, hvilket skyldes at hør har fem gange så høj termoregulering som uld og nitten gange så høj som silke.

En hørskjorte er derfor et item du aldrig vil gå galt i byen med, og som du altid vil kunne hive frem fra garderoben.