Bedøm artiklen

Annoncør: bio-dk.dk

Vil du gerne være god ved miljøet, når dit hjem skal varmes op? Der findes mange former for varme, og der er installeret alt fra oliefyr til naturgas eller fjernvarme i de fleste danske hjem, men en måde at varme hjemmet op på kan ganske enkelt også være et træpillefyr. Biobrændsel, som træpiller er, går også under betegnelsen ”naturens egen energi” da det dybest set kommer fra træer, som man bruger varme op med.

Der findes flere forskellige typer af træpiller i forskellige størrelser, så det er med at finde ud af, hvad der passer bedst til dit fyr og dit hjem. Når du køber træpiller, er det oftest i store mængder, så du kan have dem stående opmagasineret hjemme og bruge dem efter behov. Du skal altså ikke ud at handle træpiller hvert andet øjeblik, men kan nøjes med et stort læs en gang imellem. Det giver dig noget frihed, og med muligheden for at få det leveret med fragtmand direkte til din dør, bliver det altså ikke meget lettere at få varmen inden for døren. Du får leveret træpillerne inden for fem arbejdsdage, og det behøver ikke koste dig ekstra at få dem leveret.

Hvad skal man gå efter?

Det kan godt være svært helt at finde hoved og hale i, hvilke specifikationer, man skal gå efter, når man skal indkøbe træpiller. Hvis du er i tvivl, har du altid mulighed for at ringe ind og blive vejledt til de rigtige, men der er også nogle forskellige tommelfingerregler, du kan gå efter, så du ikke går helt galt i byen i processen.

Se også:
  Stabiliser dine produkter med vandglas

Først og fremmest gælder det om at finde træpiller, der har høj brændværdi. Det betyder kort sagt, at varmen kan udnyttes bedst muligt i længst mulig tid, så du ikke konsekvent opbruger dine træpiller hurtigere, end hvad der er gavnligt – både for miljøet og for din økonomi. Desuden skal du kigge på varmeværdien og på askeindholdet for rigtig at kunne sammenligne forskellige mærker af træpiller.

Træpiller er ikke trykimprægnerede. Det er rent træ, der er blevet skåret ud i typisk enten seks eller otte millimeter. Det er nødvendigt at du lige læser op på hvilken størrelse, der er den korrekte at bruge i dit fyr, så du ikke får bestilt en palle med træpiller, du i virkeligheden ikke kan bruge til noget. Du kan altid læse specifikationerne for de enkelte produkter på hjemmesiden.