Bedøm artiklen

Klistermærker bliver anvendt på alverdens ting lige fra farveblyanter, biler, markedsføringsmateriale, som pynt og til opmærkning. I denne komplette guide til klistermærker får du et overblik over de mest populære typer af klistermærker.

Designer du et allround klistermærker med logo kan du bruge klistermærkerne på alverdens ting. Brug klistermærkerne på firmagaver, uden på forsendelser eller som en del af en professionel indpakning. Sæt også klistermærker med logo på virksomhedens PC’er, mapper mm. I kan fx have klistermærker med logo i samme design i forskellige størrelser. Vælg gerne et rundt klistermærke med logo, for at få et klistermærke, der er let at anvende.

Klistermærker til postkasse

I Danmark er det lovpligtigt at have navn på postkassen – som minimum efternavn. Vælg et klistermærke til postkassen i en kvalitet, der ikke bliver falmet og slidt, når klistermærket bliver udsat for sol og regn. Klistermærker med vinyllaminering er meget slidstærke og kan sidde på postkassen i årevis uden at postkasseklistermærket bliver grimt. Nogle vil gerne have et postkasseklistermærke, der er helt neutralt i sort eller hvid, kun med familiens efternavn. Men vil I gerne have et postkasseklistermærke med mere spræl, så kan I designe jeres eget poastkasseklistermærke med et motiv eller billede af familien.

Klistermærker med navn

Klistermærker med navn er for både store og små. Mange bruger klistermærker med navn til at sætte på ejendele, de gerne vil passe godt på. Det kan fx være computere, opladere, cykelhjelme, skateboards og andre ting, som tit bliver taget med ud af hjemmet og brugt på farten, på jobbet eller i skolen og institution.

Se også:
  Gode råd til at finde den rigtige el scooter

Klistermærker til børn

Når du skal købe klistermærker til børn så gå efter klistermærker, der er godkendt til brug af børn. Du kan for eksmpel kigge efter EN 71-3, som er en legetøjssikkerhedsstandard, der sikrer at klistermærkerne ikke afgiver skadelige stoffer ved kontakt ved hud eller hvis barnet tager klistermærket i munden. Til tøj finder du smarte klistermærker, du kan klistre ind i vaskeanvisningen, så der er altid er navn i barnets tøj.

Klistermærker til cykel

Klistermærker til cykler er populære blandt både professionelle og amatørryttere. Mange steder er det et krav ved deltagelse i triatlon eller andre cykelløb, at der er tydeligt navn og evt. landeflag på cyklen. Nogle ryttere vil gerne have klistermærker, hvor hvert bogstav er fritskåret. Ulempen ved dette er, at et enkelt mærke nemt kan løsne sig. Gå derfor efter et klistermærke, hvor du kan skrive dit navn samlet. Sørg altid for at cyklen er ren og tør inden du sætter klistermærket på. Skal klistermærket være diskret, så vælg et transparent klistermærke. De transparente klistermærker til cykel giver det bedste resultat på lyse cykelstel.

Klistermærker med tekst

Du kan mange steder designe dine egne klistermærker online. Her kan du skrive din egen tekst, så du kan bruge klistermærkerne præcis der hvor du vil. Brug klistermærker med tekst til at sortere og holde orden.

Klistermærker til bil

Skal du have klistermærker til din bil, som kan sidde på lakken bør du gå efter særlige klistermærker og streamers til biler. Skal klistermærkerne sidde på ruden, kan du sagtens bruge almindelige klistermærker, som er nemme at fjerne igen fra glasflader.