Bedøm artiklen

Du har fundet en lækker lejlighed, tøjet er pakket, nipstingene er puttet i kasser og flyttetraileren er booket. Måske er du kommet ind på den helt rigtige uddannelse og kan slet ikke vente med at komme i gang med både studiet og livet hjemmefra. Men har du mon husket det hele?

Spørgsmålene er mange, og overblikket skal være stort for at nå alt det praktiske, der skal gøres både inden, under og efter flytningen. Og du vil jo også gerne have tid til at tjekke dit nye lokalområde ud, som måske bugner af tilbud. Hvilke muligheder er der? Er der nogle spændende lokalarrangementer? Og hvor kan man tage hen, hvis man vil lære byen rigtigt at kende?

flytteguiden kan du finde gode råd, både når det kommer til flytning, men også når det kommer til at finde inspiration til din næste udflugt i lokalområdet. Du kan f.eks. møde en lokal, som fortæller om din nye kommune, få et overblik over byen igennem byvideoen eller møde nogle af de lokale iværksættere. Du kan også se, hvilke aktiviteter der er i din kommune og allerede nu sætte kryds i kalenderen, så du ikke går glip af de vigtigste begivenheder. Andre steder, du kan orientere dig, er på byens bibliotek og/eller kulturhus. Her kan medarbejderne sikkert også fortælle dig mere om byen og de mange muligheder, der gemmer sig under overfladen.

Samvirke har også samlet en række gode råd til dig, der skal flytte hjemmefra. F.eks. kan det være en god idé at finde ud af, om du er ordenligt forsikret. Nogle gange kan du få en billig forsikring igennem din a-kasse eller fagforening, og der kan være mange penge at spare, når du er studerende. Husk også at undersøge, om du er berettiget til boligstøtte.

Se også:
  4 tips til dig der hader oprydning og rengøring

Som studerende kan det også være interessant at se på, om du kan få studierabat på caféer, restauranter, i den offentlige transport m.v. I de større studiebyer er virksomhederne som regel ekstra opmærksomme på de studerende og vil gerne lokke dem til netop deres café eller restaurant. Med studierabatter rækker din SU bare lidt længere, når du skal ud at benytte dig af byens mange tilbud. Du kan også tjekke www.studiz.dk ud, hvor du kan finde flere gode råd til, hvordan du kan spare penge som studerende.

Tilbage er der bare at sige, at en god opstart på livet hjemmefra er vigtig, og der kan være mange ting at huske. Mist ikke overblikket, og hvis du er kommet ind på en uddannelse: rigtig god studiestart!